Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Λαμπρή η εκδήλωση του "Ι.Λ.Ο.Α."!

Έθελξε και γοήτευσε τους προσκεκλημένους του χθες, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αιγάλεω "Γιάννης Ρίτσος", ο συνδημότης Γιάννης Περράκης (φωτό), στην κοπή της πίτας του "Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου" (Ι.Λ.Ο.Α.), το οποίο στεγάζεται λίγες εκατοντάδες μέτρα κοντά, επί της οδού Δημαρχείου 33.

Με λόγια ζεστά, μεστά, λεβέντικα και με προσεκτική επιλογή ομιλητών (όπως ο διακεκριμένος καθηγητής Θεοχάρης Προβατάκης) που επισήμαναν όλοι τους τη σπουδαία πολιτιστική του προσφορά στα κοινά της πόλης μας, ο εκλεκτός συντοπίτης παρουσίασε τις δραστηριότητες και τους στόχους του ιδρύματος, ενώ παράλληλα, στη οθόνη προβαλόταν βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές από την τετράχρονη λειτουργία του μουσείου και των εκθεμάτων του.

Όλοι όσοι μίλησαν, από τον παλαίμαχο ηθοποιό Γιάννη Βόγλη έως το δήμαρχο Χρήστο Καρδαρά, είχαν μόνο καλά λόγια για το Γιάννη Περράκη και το μέχρι σήμερα έργο του. Και βέβαια, υποσχέσεις δόθηκαν πολλές, για μια ακόμη φορά. Για τη μεταστέγαση του μουσείου σε άλλο χώρο, ελεύθερο μισθώματος, ώστε ο ίδιος να μπορεί να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις πολιτιστικές δράσεις, απαλλαγμένος από κάθε είδους προβληματισμούς. Το 2013, ευχήθηκαν, να βρει το "Ι.Λ.Ο.Α." σε διαφορετική στέγη, αναπτυγμένο πάνω σε καινούργια βάση, με την προοπτική περαιτέρω επέκτασης, τόσο στα περιεχόμενά του, όσο και στις πρωτοβουλίες του. Ίδωμεν...

Την άριστη εντύπωση από την όμορφη χθεσινή εκδήλωση ενίσχυσαν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα του "Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών" (ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ.), εκτελώντας παραδοσιακούς χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Κρήτης. Με την αρτιότητα της τεχνικής τους εντυπωσίασαν και κέρδισαν το αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς περιλαμβάνεται επίσης η άψογη κλήρωση που διενεργήθηκε, δια της οποίας προσφέρθηκαν στους "τυχερούς" συνολικά 25 δώρα!

Το "παρών" έδωσαν εκπρόσωπου της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων, επικεφαλής πάμπολλων φορέων και συλλόγων, άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος, ενώ ο νεαρός Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού ευλόγησε την πίτα του μουσείου.

Ακολούθησε "μίνι" δεξίωση στον παρακείμενο χώρο, όπου υπήρχαν για τους παρισταμένους πολλά διαφορετικά εδέσματα, αναψυκτικά, κρασί, αλλά και παραδοσιακά κρητικά ποτά (τσικουδιά, ρακή).

Και του χρόνου με υγεία, αγαπητέ φίλε Γιάννη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...