Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Από την πλούσια ιστορία του Αιγάλεω "Σίτι"

Αιγάλεω 1982-83

Το καλοκαίρι του 1982 είχε ήδη αποφασισθεί η δημιουργία «πειραματικής» Γ' Εθνικής κατηγορίας, ενώ το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής (όπου μετείχε για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν και η ομάδα της πόλης μας) θα διεξαγόταν για τελευταία χρονιά σε δύο ομίλους (Νότου και Βορρά), των 20 ομάδων ο καθένας. Από το 1983-84 θα γινόταν ενιαία κατηγορία, σαν την Α' Εθνική.

Όπως καταλαβαίνετε έγινε «χαμός». Στην κατηγορία θα παρέμεναν από τον 2ο της τελικής κατάταξης έως και τον 8ο, ενώ οι ένατοι θα έπαιζαν μπαράζ. Από τον 10ο και κάτω είχε υποβιβασμό!

Στο Νότιο Όμιλο, υπήρχε η Κόρινθος, που είχε λάβει μέρος στα τρία πρώτα Επαγγελματικά πρωταθλήματα της Α' Εθνικής (1979-80, 1980-81 και 1981-82, όταν και υποβιβάσθηκε) και επιθυμούσε να επανέλθει άμεσα. Από κει και πέρα, άλλοι ισχυροί αντίπαλοι για το Αιγάλεω ήσαν ο Αχαρναϊκός (δεύτερος το 1981-82, πίσω από την πρωταθλήτρια Παναχαϊκή), ο Διαγόρας Ρόδου, ο Παναιτωλικός, ο Α.Ο. Χαλκίδας (με προπονητή το Γιάννη Μαντζουράκη, πολύ νέο τότε),ο Βύζας Μεγάρων, η Προοδευτική, ο Πανελευσινιακός και ο Ατρόμητος Περιστερίου, όλοι τους «παλιές καραβάνες» στην κατηγορία.

Συμμετείχαν επίσης οι ιδιαίτερα δυνατοί στην έδρα τους Εθνικός Αστέρας, Φωστήρας, Παναιγιάλειος, τα υπολογίσιμα Χανιά, ο Ηρόδοτος, ο Ατρόμητος Πειραιώς, η Αχαϊκή (που την προηγούμενη χρονιά είχε αγωνισθεί στο Βορρά και είχε καταφέρει να σωθεί!), αλλά και οι «νεοφώτιστοι» (από το Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα) Αιολικός Μυτιλήνης, Ιωνικός Νικαίας και Πανηλειακός, που συμπλήρωναν την εικοσάδα.

Σταματιάδης
Η ομάδα μας είχε ενισχυθεί στις μετεγγραφές με την απόκτηση των Βαλλιάνου-Βονόρτα-Σάμιου από τον ΠΑΟ, του Ούτσικα (από το Διαγόρα Ρόδου) και του Μαύρου (από τον Ηλυσιακό) και με τεχνικό τον Ανδρέα Σταματιάδη σκόπευε να ξεκολλήσει από τη Β' Εθνική (στην οποία είχε καθηλωθεί για 4 χρόνια) και να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.

Ο κόσμος μας το πίστευε, όμως ο ανταγωνισμός κυρίως με την Κόρινθο (στην οποία είχαν μεταπηδήσει οι Μαυρονάσιος, Μυλωνάς και Παπαϊωάννου) θα ήταν σκληρός, τουλάχιστον στον πρώτο γύρο, γιατί στη συνέχεια ο μεγάλος αντίπαλος του «Σίτι» ήταν οι Ροδίτες του Διαγόρα, σε ένα «σκηνικό» που θύμιζε πολύ την περίοδο 1980-81 με τη συγκλονιστική μονομαχία Αιγάλεω-Ρόδου που είχε καταλήξει σε ήττα της ομάδας μας, σε αγώνα μπαράζ στο γήπεδο του ΟΦΗ.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...