Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ελλάς-Βουλγαρία 6-1!


Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου του 1930 ήρθε για την ομάδα μας η εξιλέωση, έπειτα από τη συντριβή του Βουκουρεστίου. Εκείνη την ημέρα η Ελλάδα αντιμετώπισε μπροστά σε 10.000 θεατές στο γήπεδο του ΠΑΟ τη Βουλγαρία και θριάμβευσε με 6-1! Συμπτωματικά μάλιστα, το παιχνίδι διαιτήτευσε και πάλι ο Ρούζιτς.
Ο Αντώνης Μαρινάκης
Στο παιχνίδι αυτό διέπρεψε ο Αντώνης Μαρινάκης ή «Τσολίνας» (του ΠΑΟ) που σημείωσε το πρώτο γκολ στην ιστορία της Εθνικής μας με κτύπημα φάουλ (στο 51ο λεπτό, γράφοντας το 5-0), ενώ ήταν επίσης ο πρώτος που θα πετύχαινε πάνω από ένα γκολ σε αγώνα, συνολικά έβαλε τέσσερα, στο 4’ με αριστερό μονοκόμματο σουτ από σέντρα του Αντώνη Μηγιάκη (του ΠΑΟ), στο 50’ με κοντινή προβολή από ασθενή απόκρουση του αντίπαλου γκολκίπερ Ντερμόνσκι σε βολίδα του Άγγελου Μεσσάρη (του ΠΑΟ) και στο 60’ με σουτ από κάθετη μπαλιά του Μηγιάκη.
Τα άλλο δυο γκολ έβαλε ο Μεσσάρης στο 10’ με σουτ έπειτα από «1-2» με το Διομήδη Συμεωνίδη (του ΠΑΟ) και στο 15΄με σουτ από συνδυασμό των Αργύρη Τζανή-Αργυριάδη (του Άρη) και «Τσολίνα». Μείωσε για τους Βουλγάρους ο αρχηγός Ασέν Πέσεφ στο 56’ ύστερα από θυελλώδη κάθοδο του Πάντσεφ (5-1).

Στα αξιοσημείωτα του ματς περιλαμβάνεται η συγκινητική προσπάθεια του Φίλιππου Κουράντη (του ΟΣΦΠ) που στο 34ο λεπτό συγκρούστηκε με τον Πέσεφ και αποχώρησαν αμφότεροι, για να επανέλθουν στην επανάληψη. Όμως, στο 57’, ένα λεπτό μετά τη μείωση του σκορ, ο Κουράντης ξανακτύπησε στο πρόσωπο, τον πήραν τα αίματα και σχεδόν χωρίς να βλέπει μετατέθηκε στη θέση του έξω δεξιά, παραμένοντας «συμβολικά» στην αναμέτρηση έως το τέλος. 

Οι υπόλοιποι που αγωνίσθηκαν ήταν οι Γιάμαλης (στο τέρμα), Ροβέρτος Μάλλιος Γκάλιτς (της ΑΕΚ), Νικηφόρος Βικελίδης (του Άρη), Κώστας Μπαλντάσης (του ΠΑΟ), και ο Σπύρος Υποφάντης (του ΠΑΟ).

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...