Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

81 χρόνια δράσης για την ιστορική Ιεράπολη!

Στο βήμα ο δήμαρχος κ. Καρδαράς και δίπλα του οι κ.κ. Τζώρτζης,
Αλεξόπουλος, Κολοκοτρώνης, Χατζηκώνστας, Μπούρχας
και Ι. Σάμιος (Φωτό: ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ του Αιγάλεω)
Τα 81 έτη συμμετοχής στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας γιόρτασε χθες η ιστορική Ιεράπολη, με όμορφη εκδήλωση-κοπή πίτας που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγάλεω "Γ. Ρίτσος", όπου παρέστη πλήθος κόσμου και τιμήθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεισέφεραν στην πρόοδο του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια.

Το συντονισμό της διαδικασίας είχε ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Αλεξόπουλος, ενώ ο οδοντίατρος-συγγραφέας κ. Νίκος Δημ. Νικολαΐδης έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του σωματείου, από την ίδρυσή του έως σήμερα. Αναφέρθηκε στους "πιονέρους" ιδρυτές της στα 1929-επίσημη ένταξη στην ΕΠΟ από το 1931- αείμνηστους Δημήτριο Χανιώτη και Γεώργιο Αρώνη, στις σπουδαίες μορφές των Γιάννη Πετσανά και Ματθαίου (Μαθιού) Βιτάλη που έκαναν μεγάλη καριέρα και στον Παναθηναϊκό, στην πρώτη συγχώνευση του 1946 με την Ένωση Πυριτιδοποιείου, τον Άγιο Σπυρίδωνα και το Φοίνικα, από όπου προέκυψε ο ιστορικός "Αιγάλεω Α.Ο." Μας πληροφόρησε επίσης πως η Ιεράπολη συνέχισε αυτόνομα τη δράση της από το 1948 σα "Γυμναστικός Όμιλος Νέα Ιεράπολη", για να συγχωνευθεί εκ νέου με την Ολυμπιάδα Αιγάλεω και την Άμυνα το 1968, προκύπτοντος του Ορφέα Αιγάλεω (που ουσιαστικά ήταν η συνέχειά της έχοντας απλά νέο όνομα, αυτό του τότε διορισμένου από το καθεστώς δημάρχου), με τις μεγάλες διακρίσεις στη Β΄Εθνική, κατά τη δεκαετία του '70. Ο συγγραφέας δεν παράλειψε να επισημάνει και την τρίτη περίοδο της ομάδας, από το 1987 σαν "Α.Π.Ο. Ιεράπολη" πια και να κλείσει ευχόμενος η τωρινή προσπάθεια των ιθυνόντων του συλλόγου για την ανάδειξη νεαρών γηγενών αθλητών, να στεφθεί από επιτυχία.

Οι κ.κ. Καρδαράς και Μυστακόπουλος,
απολαμβάνουν τα κομμάτια της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Αριστερά, ο παλαίμαχος κ. Τάκης Μαρκόπουλος
Φωτό ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις παλαιών ποδοσφαιριστών, παραγόντων και φιλάθλων που βοήθησαν ανιδιοτελώς, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον πρώην δήμαρχο κ. Γιάννη Μυστακόπουλο, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την τρίτη στα χρονικά επαναδραστηριοποίηση της ομάδας, με την αξιοποίηση αθλητικών χώρων και άλλες του ενέργειες. Στη μεγάλη συνεισφορά του κ. Μυστακόπουλου αλλά και στο ήθος του αναφέρθηκε ο δήμαρχος κ. Χρήστος Καρδαράς ο οποίος και του παρέδωσε το βραβείο. Στο γλαφυρό λόγο του ο κ. Μυστακόπουλος ανταπέδωσε τη φιλοφρόνηση πλέκοντας το εγκώμιο του κ. Καρδαρά και έκλεισε με την επισήμανση ότι η τοπική κοινωνία οφείλει να είναι ευγνωμονούσα σε όλους εκείνους που βοήθησαν την πόλη και τις αθλητικές και άλλες δομές της να πάνε μπροστά, κάτι που είναι κέρδος για όλους τους Αιγαλιώτες.

Τιμήθηκε επίσης και ο πρώην δήμαρχος κ. Δημ. Καλογερόπουλος, ο οποίος δεν κατάφερε να παραστεί και το βραβείο του παρέλαβε ο αντιπρόεδρος του Αιγάλεω Α.Ο. κ. Τάσος Δενδρινός. Διακρίσεις δόθηκαν επίσης στον γεν. γραμματέα του Αιγάλεω Α.Ο. κ. Κωνσταντίνο Ζαχαρόπουλο, στους παλαιούς ποδοσφαιριστές που αναδείχθηκαν από τα "σπλάγχνα" της ομάδας κ.κ. Στέλιο Σεραφείδη, Αθανάσιο Αγγελή, Νίκο Τσιαμπουρή, Κ. Τριανταφύλλου, Θανάση Νικηταρά,  Π. Χατζηπολυχρόνη, στους πρώην προπονητές της Ιεράπολης Αποστολο Γαβαλά, Γιάννη Κατσικογιάννη και Δημήτρη Παπαϊωάννου για τη σπουδαία προσφορά τους, στον Τάκη Λουκανίδη (το παρέλαβε εκπρόσωπός του), στο γνωστό φίλαθλο κ. Τάσο Παρμαξή, στους παράγοντες κ.κ. Δημήτρη Τζαβάρα, Δημήτρη Ραπτόπουλο και στο γνωστό Αιγαλιώτη δημοσιογράφο κ. Γιώργο Ζουρίδη.

Από αριστερά οι κ.κ. Αγγελής, Σταυρόπουλος, Σεραφείδης 
και Τσιαμπουρής (Φωτό ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ)
Από πλευράς του Α.Π.Ο. Ιεράπολης παρέστησαν ο νέος πρόεδρος κ. Μεβάν, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Χατζηκώνστας (αντιπρόεδρος), Ιωάννης Τζώρτζης (γεν. γραμματέας), Δημήτριος Μπούρχας, Ιωάννης Σάμιος, οι υπεύθυνοι τμημάτων υποδομής κ.κ. Σπύρος Κολοκοτρώνης, Διονύσης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Μαγιάσης και Ευάγγελος Βαζιουράκης. Στο ακροατήριο βρέθηκαν πολλοί βετεράνοι ποδοσφαιριστές αρκετοί από τους οποίους κλήθηκαν να παραδώσουν βραβεύσεις σε τιμώμενα πρόσωπα  και συγκεκριμένα οι κ.κ. Τάκης Μαρκόπουλος, Μπάμπης Σταυρόπουλος, Ζαχαρίας Λυκουρίνος, Γιάννης Χρυσοστόμου, Κώστας Κιούρκος, Κούλης Καρβελάς, Τάκης Τσαλαμάγκας, Μιχάλης Χατζημιχάλης, Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιάννης Νταγκίνης, Θανάσης Κιούρκος, Σπύρος Λαγκαδίτης, Θόδωρος Κολοκοτρώνης, Νίκος Γονίδης, Μάκης Σκαράκης κ.α., καθώς και αρκετές κυρίες, όπως οι πρώην αντιδήμαρχοι Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και Γιάννα Χριστόγλου, ο κ. Κώστας Κατζιμπιέρης, ο κ. Μάκης Ζάχαρης, αλλά και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι. Ήταν ακόμη εκεί ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Καφετζής, ενώ τη φωτογραφική κάλυψη είχε ο κ. Νικόλαος Ρούσσος.

Η βραδιά έκλεισε πολύ όμορφα, με την υπόκρουση τραγουδιών του αξέχαστου Γιώργου Ζαμπέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...