70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες (τιμή βιβλίου: 5 ευρώ) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Αιγάλεω: κάντο, όπως στα 1996!

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής, με τη συμμετοχή της ομάδας της πόλης μας στον 8ο όμιλο, για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο. Με την ευκαιρία, ας θυμηθούμε τα σημαντικά γεγονότα που είχαν συμβεί την τελευταία χρονιά που το Αιγάλεω κατέκτησε τον τίτλο αυτής της κατηγορίας, πριν 15 ολόκληρα χρόνια.
Τότε (περίοδος 1995-96) το "Σίτι" είχε τοποθετηθεί στον 1ο Όμιλο, κάνοντας στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος μια εξαιρετική πορεία.

Ωστόσο, στο δεύτερο γύρο προέκυψαν πολλά διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα, που γρήγορα θα μετέτρεπαν την υπόθεση ανόδου σε θρίλερ. Στις 12 Μαΐου έπεφτε η αυλαία και το Αιγάλεω υποδέχτηκε τη Θήβα (που διεκδικούσε την πρωτιά) μπροστά σε 6.000 οπαδούς του. Ήθελε μόνο μια ισοπαλία, αλλά το ματς δεν έγινε ποτέ, καθώς προ της έναρξης προηγήθηκαν θλιβερά επεισόδια σε βάρος ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης, που εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός παριστάνοντας ομαδικά τους τραυματίες.
Πρωτοδίκως, η ομάδα τιμωρήθηκε με μηδενισμό και έτσι θα έχανε ακόμη και τη δεύτερη προνομιούχο θέση! Ακολούθησαν έντονες κινητοποιήσεις διοίκησης, φίλαθλου κόσμου και δημοτικής αρχής, ενώ παράλληλα υπεβλήθη έφεση στην αρμόδια δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.


Η έφεση έγινε τελικά δεκτή και το παιχνίδι επαναλήφθηκε κεκλεισμένων των θυρών σε ουδέτερο γήπεδο, στα Γιάννινα. Το Αιγάλεω έμεινε όρθιο, απέσπασε χρυσή ισοπαλία με 1-1 και ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου