Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν η Λάτσιο υποκλίθηκε στο "Σίτι"!

Ριζούπολη, Στάδιο "Γεώργιος Καμάρας", 2 Δεκεμβρίου 2004: Το Αιγάλεω διανύει τη σημαντικότερη διάκριση της ιστορίας του, με τη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 2004-2005.
Στον τρίτο κατά σειρά αγώνα του υποδέχεται την διάσημη ιταλική Λάτσιο, η οποία θέλει μόνο τη νίκη για να προκριθεί στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Παρά τη συντριβή που έχει προηγηθεί στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν (4-0), οι ποδοσφαιριστές του "Σίτι", καθοδηγούμενοι άψογα από τον τεχνικό Στεφάν Ντεμόλ, "κοιτάζουν στα μάτια" την αντίπαλό τους και παραχωρούν τιμητική ισοπαλία (2-2), κερδίζοντας παράλληλα τον 5ο τους διεθνή βαθμό (είχε προηγηθεί μια νίκη και μια ισοπαλία με την τουρκική Γκεντσλερμπιρλιγκί).

Δυστυχώς, μόλις 2.000 φίλαθλοι παρέστησαν σε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου θα μπορούσε να ήταν και νίκη για την ομάδα της πόλης μας, αν αξιοποιούνταν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν.
Να όμως, πως παρουσιάσθηκε την επόμενη μέρα η σπουδαία επιτυχία του Αιγάλεω, από το ενημερωτικό portal http://www.egaleocity.gr/:

Φωτό www.uefa.com
Άδικη ισοπαλία με Λάτσιο!

Περήφανους μας έκαναν χτες το βράδυ οι παίκτες της αγαπημένης μας ομάδας, που έφεραν τιμητική ισοπαλία (2-2) με την περίφημη Λάτσιο στη Ριζούπολη, κατακτώντας έτσι τον πρώτο τους βαθμό στη φάση των ομίλων του κυπέλου ΟΥΕΦΑ και παράλληλα θέτοντας «νοκ-άουτ» τους Ιταλούς από τη συνέχεια της διοργάνωσης!



Ο Γιάννης Χλωρός πανηγυρίζει το 1-0
(Φωτό newsports.gr)
Εάν κάποιος όμως από τους χθεσινοβραδινούς αντιπάλους αδικείται από το τελικό σκορ, αυτός είναι το Αιγάλεω. Οι παίκτες του «Σίτι»-αντίθετα προς τα κελεύσματα της διοίκησης-απέδειξαν ότι ενδιαφέρονται και με το παραπάνω για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες (πράγμα απόλυτα φυσιολογικό για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές) και φρόντισαν να αποζημιώσουν -με την εξαιρετική τους απόδοση- τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Γιώργος Καμάρας» (μόλις 1.354 εισιτήρια).


Στο πρώτο ημίχρονο οι Έλληνες παίκτες κατάφεραν αρχικά να αιφνιδιάσουν τους «Λατσιάλι», όμως οι Ιταλοί-που διατήρησαν την πρωτοβουλία κινήσεων στο διάστημα αυτό-αντέδρασαν και προηγήθηκαν στη συνέχεια με σκορ 2-1.


Όλα όμως άλλαξαν στην επανάληψη, αφού οι αλλαγές του Στεφάν Ντεμολ ανέτρεψαν το σκηνικό του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα το Αιγάλεω να αναλάβει τα «ηνία» του ματς, απειλώντας ακόμα και με ήττα τη σπουδαία του αντίπαλο, η οποία έδειχνε ανήμπορη να αντισταθεί.


Ακόμα και στις καθυστερήσεις του αγώνα οι παίκτες μας πίεσαν ασφυκτικά, ψάχνοντας για το τρίτο γκολ που θα τους χάριζε μία μεγάλη νίκη, τη σημαντικότερη μέχρις στιγμής στην ιστορία του συλλόγου!

Οι κυριώτερες φάσεις.


Μόλις στο ένατο λεπτό ο Χρήστου σέντραρε από τα αριστερά, ο Μακρής βρήκε με το κεφάλι-αλά Χατζησκουλίδη-το Χλωρό, που με αριστερό άψογο σούτ έβαλε μπροστά στο σκορ το Αιγάλεω (1-0).


Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κόουτο πρόλαβε οριακά και έκοψε το Μακρή, ενώ στο 13’ ο Ντι Κάνιο εκτέλεσε φάουλ με πάσα στον Μούτσι που με δυνατό σούτ νίκησε τον Κλιάεβιτς για το 1-1.


Στο 34’ ο Νταμπό έχασε μία ευκαιρία, αλλά δύο λεπτά αργότερα (36’) ο Ντι Κάνιο βρήκε το Μούτσι που πλάσσαρε για δεύτερη φορά εύστοχα, γράφοντας το 1-2.


Ο Μανώλης Ψωμάς καταδιώκει το σκόρερ των ιταλών
Roberto Muzzi (Reuters)
Στο 54’ ο Μακρής σέντραρε όμορφα στον Αγρίτη, που με ψηλοκρεμαστό δεξί σουτ-αλά Καυτατζογλείου-κρέμασε τον Περούτσι, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι (2-2).


Στο 59’ ο Ιταλός γκολκίπερ απέκρουσε ασθενώς σε σουτ του Αγρίτη, πήρε το «ριμπάουντ» από κοντά ο Μακρής που προσπάθησε με διπλή ενέργεια να σκοράρει, όμως ο Περούτσι αντέδρασε ενστικτωδώς, αποσοβόντας το γκολ.


Στο 63’ η Λάτσιο απείλησε με τους Ντι Κάνιο και Μούτσι στην ίδια φάση, έπειτα από λάθος του Κλιάεβιτς και στο επόμενο λεπτό ο Παπουτσής επιχείρησε εντυπωσιακή διείσδυση και ευθύβολο σουτ, που πέρασε μόλις άουτ.


Στο 79’ ο τερματοφύλακας του Αιγάλεω έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Πάντεφ και στο 83’ από κόρνερ του Τσάτσου, ο Μπάρκογλου με το κεφάλι δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.


Τέλος, στο 90’ και σε σέντρα του Παπουτσή από τα δεξιά, ο Μακρής έκανε με το στήθος το κοντρόλ, αλλά απέτυχε να ολοκληρώσει την κίνησή του.


Υπέρτεροι του Αιγάλεω οι Μακρής (που απέδειξε ότι δικαιούται μία θέση στη βασική ενδεκάδα), Τσάτσος, Χλωρός και Φωτάκης, χωρίς φυσικά να υστερήσουν οι υπόλοιποι.


Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα ήταν η διαιτησία του Γάλλου Μπερτράν Λαγιέκ, που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Χρήστου, Μακρή και Σέριτς.


Ηρωϊκή προσπάθεια του Γιάννη Σκοπελίτη
(Φωτό Θανάσης Σταυράκης, ΑΠ)
Αιγάλεω (Στεφάν Ντεμόλ): Κλιάεβιτς, Παπουτσής, Τσάτσος, Ψωμάς, Λιαπάκης, Σκοπελίτης (46’ Μπάρκογλου), Φωτάκης (76’ Χατζής), Χρήστου, Χλωρός, Μακρής, Μανουσάκης (46’ Αγρίτης).


  • Στον πάγκο έμειναν οι Αλεξόπουλος, Σιντιμπέ, Νικολόπουλος και Εντουσέϊ.


Λάτσιο (Ντομένικο Κάζο): Περούτσι, Όσκαρ Λόπεζ, Νταμπό, Ντι Κάνιο (68’ Πάντεφ), Σέζαρ, Μανφρεντίνι (66’ Ιντσάγκι), Μούτσι, Όντο, Λιβεράνι (74’ Φιλιπίνι Α.), Κόουτο, Σέριτς.

"Ιστορικό αποτέλεσμα για το Αιγάλεω"


Συγχαρητήρια στους παίκτες του Αιγάλεω μοίρασε ο Στεφάν Ντεμόλ για την εμφάνισή τους στο παιχνίδι με την Λάτσιο. Ο βέλγος τεχνικός κάνοντας λόγο για την γενικότερη παρουσία της ομάδας του στο Κύπελλο UEFA, δήλωσε ικανοποιημένος ειδικά για τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισαν στη διοργάνωση. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε ενέργεια των ιταλών να μην παραστούν στην συνέντευξη Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως έξω από τα αποδυτήρια, ο πρόεδρος των λατσιάλι Κλαούντιο Λοτίτο, παρουσίασε στους ιταλούς δημοσιογράφους το νέο τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Γκαμπριέλε Μαρτίνο.

Δηλώσεις:

"Αν ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες για να καθαρίσουμε το ματς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά και στο τεχνικό τιμ. Το αποτέλεσμα αυτό, ήταν ιστορικό για το Αιγάλεω", είπε αρχικά ο Ντεμόλ, για να συμπληρώσει: "Θα πρέπει να ανησυχούμε για κάποια λάθη στο τέλος, όμως νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό για μας. Για ψυχολογικούς λόγους. Παρά τις αλλαγές που κάναμε, είδατε ότι συνεχίσαμε να παίζουμε καλά και με στόχο τη νίκη. Είπα στους παίκτες μου να παίξουν ψύχραιμα και όχι με βαθιές μπαλιές, γιατί η Λάτσιο είναι επικίνδυνη ομάδα".

Στεφάν Ντεμόλ
(Φωτό newsports.gr)
Συνεχίζοντας ο βέλγος προπονητής, αναφέρθηκε στην παρουσία του Θωμά Μακρή: "Δεν μου αρέσει να μιλάω για συγκεκριμένους παίκτες, αλλά ο Μακρής έπαιξε πολύ καλά και γενικά προσπαθεί πολύ στις προπονήσεις. Θεωρώ ότι έχω περισσότερους από 11 καλούς παίκτες", ενώ αναφερόμενος στο επικείμενο ματς με τη Βιγιαρεάλ, ο Ντεμολ, ήταν αινιγματικός: "Αν ήταν στο χέρι μου θα πηγαίναμε για τη νίκη. Αλλωστε είμαστε δυνατοί εκτός έδρας".

Αγρίτης
Ο Ανέστης Αγρίτης, μετά το τέλος του αγώνα, υποστήριξε: "Αξίζαμε τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο, με την εμφάνιση που κάναμε. Χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Ο βαθμός αυτός είναι καλός, τόσο για το Αιγάλεω, όσο και για την Ελλάδα". Οσο για το γκολ που σημείωσε και το μέλλον του, τόνισε: "Είναι καλές αυτές οι στιγμές για εμένα, αλλά πρέπει να βελτιωθώ περισσότερο και αυτό θα γίνει με καθημερινή δουλειά".

Μακρής
Από την πλευρά του, ο Θωμάς Μακρής, τόνισε: "Σταθήκαμε πολύ καλά απέναντι σε ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως είναι η Λάτσιο. Στο δεύτερο ημίχρονο την κοιτάξαμε στα μάτια. Θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και τους τρεις βαθμούς". Ενώ για την πολύ καλή ευκαιρία που έχασε στα τελευταία λεπτά, είπε: "Δεν χάθηκε από υπερβολική σιγουριά. Απέναντι στον Περούτσι δεν μπορείς να έχεις υπερβολική σιγουριά. Χάθηκε μονάχα από την κούραση".

Μπάρκογλου
Στις εμπειρίες που αποκόμισε ο ίδιος και συμπαίκτες του, στάθηκε ο Κώστας Παπουτσής: "Ηταν μεγάλη εμπειρία. Πολύ σημαντικό ότι παίξαμε τόσο καλά, κόντρα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Νομίζω πως είχαμε τις ευκαιρίες για να φτάσουμε στη νίκη. Το θετικό ήταν ότι συνεχίσαμε τις πολύ καλές εμφανίσεις", ενώ ο Γιώργος Μπάρκογλου υποστήριξε από την πλευρά του: "Σίγουρα χάσαμε πολύ καλές ευκαιρίες στην επανάληψη. Πιστεύω ότι μας άξιζε η νίκη".
Μανουσάκης

Χλωρός
Στην απουσία του κόσμου, στάθηκε ο Γιάννης Χλωρός: "Σημαντικό το αποτέλεσμα για μας, απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο, αλλά μπορούσαμε τη νίκη. Κρίμα που δεν ήρθε ο κόσμος στο γήπεδο", Τέλος ο Δημοσθένης Μανουσάκης, μίλησε για την γενικότερη παρουσία του Σίτι στην διοργάνωση: "Το καλύτερο αποτέλεσμα, ήταν η νίκη που πετύχαμε με την Γκεγκλεμπιρλίγκι. Με την εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε σήμερα, αξίζαμε τη νίκη".

  • Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά το τέλος του αγώνα ο Φερνάντo Κόουτο πήγε στα αποδυτήρια του Αιγάλεω και είχε θερμή κουβέντα με τον Στεφάν Ντεμολ (του έδωσε και ένα δώρο). Οι δύο τους ήταν συμπαίκτες το 1989 στην Πόρτο, όταν ο βέλγος ήταν βασικός και ο πορτογάλος έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο.

  • Πολλά ήταν συνθήματα από τους οπαδούς του Σίτι κατά του μεγαλομετόχου του Αιγάλεω, Θωμά Μητρόπουλου.

m_katis@sportline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...