Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Το "λιονταράκι" του Αιγάλεω!

Ο Παναγιώτης Κατσικογιάννης, σε νεαρή ηλικία
με τη φανέλα του Αιγάλεω
Ο Παναγιώτης (Τάκης) Κατσικογιάννης είναι παλαίμαχος ακραίος αμυντικός ποδοσφαιριστής, που έκανε μεγάλη καριέρα στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, συμμετέχοντας σ' αυτήν για 10 περιόδους με τα χρώματα δύο διαφορετικών ομάδων. Ακόμη, έπαιξε και στη Β’ Εθνική, άλλα τρία έτη. Ξεκίνησε από τα εφηβικά τμήματα του Α.Ο. Αιγάλεω και την περίοδο 1976-77 ντεμπουτάρισε στην πρώτη ομάδα, που κέρδισε τον τίτλο στη Β’ Εθνική. Συνέχισε στο «Σίτι» την επόμενη τετραετία (2 χρονιές στην Α’ και ισάριθμες στη Β’ κατηγορία). Συνολικά χρησιμοποιήθηκε σε 105 ματς και πέτυχε 6 γκολ.


Ο Γιάννης Κατσικογιάννης,
βασικό στέλεχος του Εθνικού
 κατά τη δεκαετία του '80
Το καλοκαίρι του 1981 προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Εθνικού Πειραιά, στον οποίο υπέγραψε μαζί με τον αδελφό του Γιάννη Κατσικογιάννη. Αγωνίσθηκε για οκτώ συνεχείς σεζόν στην Α’ Εθνική (1981-82 έως και 1988-89), παίρνοντας μέρος σε περισσότερα από 200 ματς, ενώ σκόραρε και άλλες 5 φορές (το πρώτο του γκολ ήταν συμπτωματικά σε βάρος της προηγούμενης ομάδας του, το 1983).

Χαρακτηριστικό του ήθους του είναι το γεγονός ότι εκείνη την χρονιά δε θέλησε να αγωνισθεί στον επαναληπτικό του β΄ γύρου εναντίον της παλιάς του ομάδας, η οποία κινδύνευε με υποβιβασμό.

Το παιχνίδι του χαρακτήριζε το πάθος και η αποφασιστικότητα. Ως δεξιός αμυντικός πραγματοποίησε επί σειρά ετών εξαιρετικές εμφανίσεις και δικαίωσε έτσι το προσωνύμιο «λιονταράκι» που τον συνόδευε από την αρχή της καριέρας του, έως και το κλείσιμό της στην ομάδα του Πανηλειακού.

Ο Γιώργος Κατσικογιάννης συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση
στα χνάρια του πατέρα και του θείου του
Αγωνίσθηκε στο Εθνικό συγκρότημα των ενόπλων. Σήμερα είναι προπονητής ποδοσφαίρου, ασχολούμενος ιδιαίτερα με τις "ακαδημίες". Ο ανηψιός του Γιώργος Κατσικογιάννης, είναι επίσης ποδοσφαιριστής.


Οι Τάκης και Γιάννης Κατσικογιάννης (καθιστοί), ως παίκτες
του Εθνικού σε φιλικό αγώνα στο Αιγάλεω (17-8-1983)

Οι αδελφοί Κατσικογιάννη, σε πρόσφατη εκδήλωση
Τα τελευταία χρόνια οι αδελφοί Κατσικογιάννη έχουν συστήσει Ακαδημία Ποδοσφαίρου, συνεργαζόμενοι με στόχο να μεταλαμπαδέψουν στα νέα παιδιά τις αθλητικές αξίες που υπηρέτησαν και την πείρα τους από τα χρόνια που ήταν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...