Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Τα πρόσφατα χρόνια

Αιγάλεω 2000-2001
Μετά από δύο χρονιές όπου μόλις και μετά βίας πετύχαινε την παραμονή του στην τρίτη κατηγορία, έφθασε για το Αιγάλεω η περίοδος 1998-99. Τότε, με τεχνικό τον παλιό του παίκτη Τάκη Μανδραφλή και «αφανή εταίρο» στην ΠΑΕ το Θωμά Μητρόπουλο το Σίτι κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής για πρώτη φορά στα χρονικά και επανήλθε πανηγυρικά στη Β΄ Εθνική. Ακολουθεί η πρόσληψη του Γιώργου Χατζάρα, το καλοκαίρι του 1999. Η επόμενη πενταετία χαρακτηρίζεται από σπουδαία πορεία. Το 2000 μόλις την τελευταία στιγμή και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα μπαράζ με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο Στάδιο «Νίκος Γκούμας» (1-1) χάνεται η άνοδος στην Α' Εθνική. Ένα χρόνο αργότερα (2001), το Αιγάλεω κατακτά άνετα τον τίτλο και επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία, έπειτα από απουσία 16 ολόκληρων ετών, μία τρομερή επιτυχία!


Γ. Χατζάρας
 Το 2001-02 κατορθώνει να φτάσει στην σωτηρία, παρά το πολύ άσχημο ξεκίνημα και τερματίζει δέκατο. Το επαναλαμβάνει και την επόμενη περίοδο (2002-03) κατά την οποία συμμετέχει στο κύπελλο ΙΝΤΕΡΤΟΤΟ της ΟΥΕΦΑ (με αντίπαλο την διάσημη Φούλαμ στο γ' γύρο, κατά της οποίας πραγματοποιεί δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις) και φτάνει στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας για τρίτη φορά στην ιστορία.


Έτσι παρατάχθηκε το Αιγάλεω
κατά της Γκενσλερμπιρλιγκί
 Για να φθάσουμε στην κορυφαία διάκριση. Την περίοδο 2003-04 το Αιγάλεω άφησε άφωνη όλη τη φίλαθλη κοινή γνώμη με την εντυπωσιακή του πορεία στο πρωτάθλημα, με την κατάκτηση της 5ης θέσης, (πίσω από τα «μεγαθήρια» του τέως ΠΟΚ και τον ΠΑΟΚ) και την έξοδο του στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ! Με νέο τεχνικό το Βέλγο Στεφάν Ντεμόλ η ομάδα στόχευσε το 2004-05 σε τρεις κατευθύνσεις. Να περάσει στη φάση των Ομίλων της ΟΥΕΦΑ και να διακριθεί στους δύο εγχώριους θεσμούς (πρωτάθλημα και κύπελλο). Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε πανηγυρικά, καθώς ο σύλλογός μας πέτυχε να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο της ισχυρής Γκενσλερμπιρλιγκί, με μια ιστορική νίκη (1-0) στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης και τη «χρυσή» ισοπαλία που απέσπασε (1-1) στον επαναληπτικό αγώνα της Άγκυρας.

Οι Αλεξόπουλος και Ψωμάς,
σε φάση του αγώνα Αιγάλεω-Μίντλσμπρο
Το Αιγάλεω προκρίθηκε έτσι στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, μετέχοντας στη φάση των ομίλων με αντιπάλους την αγγλική Μίντλσμπρο, τη σέρβικη Παρτιζάν Βελιγραδίου, την ιταλική Λάτσιο και την ισπανική Βιγιαρεάλ, όπου απεκόμισε σπουδαίες εμπειρίες.


Ο προπονητής της Μίντλσμπρο Στιβ Μακλάρεν,
μπροστά από το εντυπωσιακό πανό της "Θύρας 12"


Αιγάλεω 2010-11
 Ωστόσο, η μετέπειτα πορεία ήταν απρόσμενα καθοδική. Αφού το 2005 η ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση, χάνοντας για μόλις ένα βαθμό την ευκαιρία για νέα έξοδο στην Ευρώπη, την επόμενη σεζόν «κατρακύλησε» στη 10η θέση της τελικής βαθμολογίας και το 2007 αποχαιρέτησε τη Super League Hellas. Ακολούθησαν διαδοχικοί υποβιβασμοί, που απείλησαν να οδηγήσουν το σύλλογο στα χαμηλότερα σκαλιά της ποδοσφαιρικής ιεραρχίας. Κάτι που τελικά δεν αποφεύχθηκε, παρά τις απέλπιδες κινήσεις της προηγούμενης διοίκησης, οι οποίες είχαν ως αποκορύφωμα τη διαβόητη «συγχώνευση» με τον Ηλυσιακό.


Ο προπονητής του "Σίτι"
Θωμάς Γράφας
 Σήμερα, η ομάδα πορεύεται με νέα ηγεσία, υπό το Γιώργο Γιανναράκη που ανέλαβε μετά την αποχώρηση του προκατόχου του Γιώργου Τριδήμα και ελπίζει σε σύντομη επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι "σκιές" του παρελθόντος έχουν πια απομακρυνθεί οριστικά από τον ορίζοντα, στον οποίο δεσπόζουν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες παικτών, προπονητών και φιλάθλων για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...