70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Περί αθλητικής δικαιοσύνης μέρος δεύτερο

Ο προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου για συμμετοχή του στο σκάνδαλο,
πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος
(Φωτό: roufianos.com)
Με αφορμή το εξαίρετο άρθρο σου περί της αθλητικής δικαιοσύνης και ένα παλαιότερο δικό μου θα ήθελα να διατυπώσω κάποιες σκέψεις μου. Το απόστημα όντως έσπασε αλλά τώρα ποιός θα αναλάβει να καθαρίσει όλο αυτό το οικοδόμημα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, ποιός έχει το πολιτικό ανάστημα και την «μαγκιά» να υποβιβάσει ομάδες, να τιμωρήσει παράγοντες και παραγοντίσκους.

Η αθλητική δικαιοσύνη δυστυχώς δεν στέκεται στο ανάστημά της (όπως η τακτική δικαιοσύνη ), έτσι μπορούν όλοι, από παράγοντες μέχρι δημοσιογράφους και όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα να λοιδορούν και να προκαταλαμβάνουν αποφάσεις όντας σίγουροι ότι δεν θα γίνει τίποτα απολύτως. Έτσι οι ομάδες που εμπλέκονται άμεσα με το τεράστιο σκάνδαλο των στημένων αγώνων να προετοιμάζονται απρόσκοπτα κάνοντας τις μεταγραφές τους και τον προγραμματισμό τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Αυτή η απαξίωση της αθλητικής δικαιοσύνης ενέχει σοβαρότατους κινδύνους, όχι βέβαια για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου, αυτή είναι ήδη χαμένη, αλλά και ως γενικότερη αντιμετώπιση της δικαιοσύνης, μιας και όλοι θα παρανομούν για όλα μετατρέποντας την κοινωνία μας σε ζούγκλα όπου το δίκαιο είναι με τον πιο δυνατό, στην περίπτωσή μας με τον πιο πλούσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου