Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ο καθηγητής Γιώργος Σταθάκης μίλησε για το Μνημόνιο

Από το Γραφείο του "ΣΥΝ" Αιγάλεω λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Ο καθηγητής στο βήμα
athlometro.blogspot.com
Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αιγάλεω, Γ. Ρίτσος την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 ο Γ. Σταθάκης, καθηγητής πολιτικής οικονομίας κι αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής της τοπικής Πολιτικής Κίνησης του Συνασπισμού, ανέλυσε την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά κυρίως τις επιπτώσεις και τις συνέπειες του περιβόητου Μνημονίου μετά από τον έναν χρόνο εφαρμογής του για το παρόν και μέλλον του τόπου.


Το πολυπληθές ακροατήριο
Φωτό: athlometro.blogspot.com


Ο Γιώργος Σταθάκης στο κρίσιμο ερώτημα πολλών παρευρισκομένων εάν υπάρχει άλλος δρόμος ανέλυσε με τρόπο ευσύνοπτο τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΝ, αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε : « ο δρόμος προς την κατεδάφιση της κοινωνίας δεν είναι μονόδρομος». Άλλωστε, οι κατατεθειμένες προτάσεις του ΣΥΝ και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ευρωομόλογο, βρίσκονται με χαρακτηριστική καθυστέρηση και δραματικές επιπτώσεις για την ελληνική κι ευρωπαϊκή οικονομία στα χείλη πολλών αξιωματούχων, τόνισε ο εισηγητής. «Αυτές τις προτάσεις» συμπλήρωσε « δεν πρέπει να τις χαρίσουμε».


Για πάνω από δυο ώρες και με το κοινό να παρακολουθεί ακούραστα, ο Γ. Σταθάκης, απαντούσε στα ερωτήματα κι ανέπτυσσε τις ολοκληρωμένες προτάσεις του ΣΥΝ, οι οποίες ακόμη και σήμερα- ένα χρόνο μετά την ανηλεή για τις ζωές όλων μας εφαρμογή του μνημονίου- μπορούν να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία, αλλά και την ΕΕ στη διέξοδο χωρίς τις θυσίες των εργαζομένων εις όφελος του κεφαλαίου.


Ο ομιλητής κ. Σταθάκης και οι συντονιστές κα Κνήτου και κ. Ζάχαρης
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι :


Δούρου Ρένα μέλος, της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, Μπίρμπας Δημήτρης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανάπλαση Αιγάλεω», Ασπρογέρακας Κώστας, υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου με την παράταξη «Πολίτες σε δράση-Οικολόγοι Πράσινοι», Βασιλειάδης Στέλιος, γραμματέας της Δ. Π. «Ανάπλαση Αιγάλεω», Μπούτρης Γιώργος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ και του ΣΥΡΙΖΑ, Κοντός Νίκος, πρόεδρος εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω, Μάλτσιος Γιάννης, δικηγόρος – πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, Σπάθας Δημήτριος, συντονιστής Δημ. Αριστεράς, Νικολαΐδης Νίκος, συγγραφέας, οδοντίατρος, Τσούρμα Ευαγγελία, πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Ιεράπολης, Φωτεινάκης Κώστας, πρόεδρος του Οικολογικού κ Πολιτιστικού συλλόγου «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»


Συντονιστές: Μάκης Ζάχαρης, γραμματέας της Π.Κ. ΣΥΝ Αιγάλεω, Κνήτου Κατερίνα, γραμματέας της Π.Κ. ΣΥΝ Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...