Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Πορεία πρωταθλητή το "Σίτι"!


Για ένατη αγωνιστική παρέμεινε αήττητο το Αιγάλεω που πέρασε σαν "σίφουνας" και από το γήπεδο του Ηφαίστου (3-0) πιστοποιώντας ότι στο δεύτερο γύρο πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού!


Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του "Σίτι" αγωνίσθηκαν συντηρητικά, προσέχοντας περισσότερο την άμυνά τους, ενώ στο κέντρο του γηπέδου ο Ήφαιστος είχε μια σχετική πρωτοβουλία, χωρίς όμως να δημιουργήσει καμία πολύ δύσκολη φάση.

Μόνο στο 34' ο Παπουτσής με εκπληκτική προβολή ανέκοψε τον επελαύνοντα αντίπαλό του πριν βγει τετ-α-τετ με το γκολκίπερ Σηφάκη που, είχε δυο σωτήριες ενέργειες στο τελευταίο τέταρτο του α' μέρους.

Να σημειωθεί ότι στο διάστημα αυτό, σχεδόν όλες οι επικίνδυνες ενέργειες των παικτών μας σταματούσαν με λανθασμένες υποδείξεις του αρμόδιου βοηθού.

Στο β' 45λεπτο οι αιγαλιώτες ποδοσφαιριστές παρουσιάσθηκαν ανώτεροι και πήραν τον πλήρη έλεγχο του ματς από τα πρώτα λεπτά. Στο κέντρο οι Κ. Κωνσταντόπουλος και Καραγιάννης ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους ενώ ο Θεόπιστος Παπαδόπουλος, ο Τσιρογιάννης, ο Παπουτσής και ο Π. Κωνσταντόπουλος κυριαρχούσαν πλήρως στα μετόπισθεν.

Ο Θωμάς Γράφας έδωσε εντολές στους μέσους να πιέσουν ψηλά και να κλείσουν τους γηπεδούχους στην περιοχή τους, όπως και έγινε. Μετά το πρώτο γκολ που ήρθε με τη συμπλήρωση 11 λεπτών στην επανάληψη, ο Ήφαιστος ανοίχθηκε και το Αιγάλεω είχε την ευκαιρία να διευρύνει τη νίκη του χάρις στις "φαρμακερές" αντεπιθέσεις που εξαπέλυε, με επικεφαλής τον άπιαστο Δουκάκη και τον δραστήριο Τεγούση.

Από το Αιγάλεω ουδείς υστέρησε, με τους Τζανετάκο και Κατσαρό να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην άριστη εικόνα που παρουσίασε η κυανόλευκη ενδεκάδα.

Το σκόρ άνοιξε ο αναγεννημένος Κώστας Κωνσταντόπουλος με κεφαλιά στο 56', διπλασίασε ο Στράτος Δουκάκης (75') που έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας, για να κλείσει το σκόρ έκλεισε ο Τεγούσης στο 81' σφραγίζοντας έτσι τη θαυμάσια εμφάνισή του.

Μια ακόμη σούπερ ευκαιρία έχασε ο ίδιος, όταν βγήλε μόνος του στο 70΄, ντρίπλαρε τον γκολκίπερ του Ηφαίστου αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

Αξίζει εδώ να εξάρουμε την εξαιρετική φιλοξενία της διοίκησης του Ηφαίστου και ειδικά του προέδρου του κ. Μανόλη Φουρναράκη.

Αιγάλεω: Σηφάκης, Παπουτσής, Παπαδόπουλος, Κωνσταντόπουλος Π., Τσιρογιάννης (85' Υφαντής), Καραγιάννης, Κωνσταντόπουλος Κ., Δουκάκης (75' Φούντας), Τεγούσης, Κατσαρός (70' Τσαραούσης), Τζανετάκος.

Μπάσκετ: ΔΟΥΚΑΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ 81-77

Έχοντας τη συγκινητική συμπαράσταση δεκάδων οπαδών του που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο υπέροχο κλειστό γυμναστήριο "ΔΑΪΣ" των εκπαιδευτηρίων Δούκα στο Μαρούσι, το Αιγάλεω ηττήθηκε από τον ΑΣΕ Δούκα με 81-77, αλλά διατήρησε το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με το χθεσινό του αντίπαλο.

Την ομάδα μας "εκτέλεσε" ο Πρόκος με 35 πόντους και 6 τρίποντα, καθώς ειδικά στα τελευταία 5 λεπτά ήταν πραγματικά ασταμάτητος.

Το Αιγάλεω πραγματοποίησε πολύ άσχημο ξεκίνημα και στα δυο ημίχρονα, ειδικά στο β' όταν οι παίκτες της γηπεδούχου με σερί 7-0 εξακόντισαν τη διαφορά στους 17 πόντους, όμως σταδιακά το "Σίτι" ανέβηκε μειώνοντας το σκορ, για να προηγηθεί για πρώτη φορά με 70-72 περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη.

Ωστόσο κάποιες άτυχες στιγμές στην επίθεση, αλλά και η αστοχία του (κατά τα άλλα έξοχου) Άγγελου Συριστατίδη στις βολές, δεν μας επέτρεψαν να εξασφαλίσουμε το "πάνω χέρι", με μοιραία συνέπεια την ήττα που ήρθε τελικά στις λεπτομέρειες.

Πλην του Συριστατίδη πολύ καλά στάθηκαν οι Γκέρος, Κούκουρας και Λαμπρόπουλος.

Πολλά παράπονα είχαν οι παράγοντες του Αιγάλεω από τη διαιτησία των Τεφτίκη-Κουνελέ για κρίσιμα σφυρίγματα όπως και για την ανοχή που επέδειξαν στο σκληρό (μέχρι αντιαθλητικό) παιχνίδι ορισμένων αθλητών του Δούκα.

Ωστόσο με το τελικό σφύριγμα τα πνεύματα ηρέμησαν και οι παίκτες των δυο ομάδων αποχώρησαν αγκαλιασμένοι υπό τα χειροκροτήματα των θεατών.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 49-39 (ημίχρονο), 58-55, 81-77 (τελικό).

Αιγάλεω (Καλογήρου-Μπαστούνης): Παπούλιας 2, Λαρεντζάκης, Παπαδάκης 4 (1), Κατσαντώνης 7, Γκέρος 16, Λαμπρόπουλος 15 (3), Συριστατίδης 23 (1), Χάλαρης, Μητρόπουλος 3, Κούκουρας 7.

  • Τοπικά Πρωταθλήματα (αποτελέσματα):
ΑΕ Αιγάλεω-Χολαργός 0-0, Ελλάς Ποντίων-Αναγέννηση Μοσχάτου 8-0, Διαγόρας-Κηφισιά 2010 0-2, Πράσινα Πουλιά-Ιεράπολη 2-5, Κρόνος-Αστέρας Εξαρχείων 0-3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...