Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Χάθηκε η ευκαιρία...


Τελικά, για μια ακόμη φορά, το ποδόσφαιρο μάτωσε και χαμένοι είμαστε όλοι οι γνήσιοι φίλοι του. Στο γήπεδο Ζωγράφου δε χάθηκε μόνο η ευκαιρία να αναθερμανθούν οι ταραγμένες σχέσεις των οπαδών του Ηλυσιακού και του Αιγάλεω, αλλά επιπλέον ήρθαν στην επιφάνεια όλα τα στοιχεία που συντελούν στη διατήρηση μιας αρρωστημένης κατάστασης, όπως είναι η βία εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Καθώς ο γράφων ήταν παρών στην αναμέτρηση, εκφράζει μια ίδια άποψη των συμβάντων. Ούτε σωστή περιφρούρηση από τις αστυνομικές δυνάμεις υπήρξε (παρά τις προειδοποιήσεις), ούτε ψυχραιμία επιδείχθηκε εκατέρωθεν. Οι φανατικοί των δυο αντιπάλων επιδόθηκαν σε ανελέητο πετροπόλεμο, με τους γηπεδούχους να κάνουν χρήση εκτοξευτήρων καπνογόνων με μορφή στυλό (!) και τους φιλοξενούμενους να απαντούν με σπασίματα καθισμάτων.

Οι Αιγαλιώτες βέβαια είναι γεγονός ότι προκλήθηκαν δις, τόσο πριν την έναρξη της συνάντησης (θεωρούν ότι δέχθηκαν άνανδρη επίθεση από μέλη του παρακείμενου Συνδέσμου οπαδών ΠΑΟ), όσο και κατά την αποχώρησή τους, αφού οι δυνάμεις τάξης τους οδήγησαν σαν "πρόβατα επί σφαγή", πλησίον του χώρου της Πανεπιστημιούπολης, όπου άγνωστοι (;), εκμεταλλευόμενοι την ασφάλεια του ασύλου τους βομβάρδισαν με κάθε λογής αντικείμενα. Λογικά η ευθύνη βαρύνει περισσότερο τη διοίκηση του Ηλυσιακού που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει συνθήκες ομαλής διεξαγωγής, ωστόσο οι υπεύθυνοι της ομάδας κατηγορούν την αντίθετη πλευρά για το γεγονός ότι εκλάπησαν από αυτήν τουλάχιστον 100 εισιτήρια (!)

"Σκασμένος" και δίκαια από την όλη κατάσταση εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηλυσιακού κ. Βασίλειος Μπαλαμπέκος (ο οποίος είχε εισηγηθεί στο ΔΣ να δοθούν εισιτήρια στο Αιγάλεω και θεωρούσε ότι μετά τα συμβάντα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα), ενώ στην αντίπερα όχθη, μεγάλα παράπονα για τη φιλοξενία εξέφρασε ο επικεφαλής της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Αιγάλεω κ. Γιώργος Τριδήμας. Όσο για τις αιτιάσεις με την κλοπή των εισιτηρίων, ο κ. Τριδήμας καταγγέλει πως εισιτήρια αξίας 10 ευρώ πωλούνταν από τους ταμίες του γηπέδου στη διπλάσια τιμή (!), κάτι που αν επιβεβαιωθεί συνιστά αξιόποινη πράξη.

Μέσα σε όλο αυτό το θολό τοπίο, υπάρχει τεράστιος προβληματισμός για το κατά πόσο διαθέτουμε την απαραίτητη ωριμότητα) σαν φίλαθλοι (αλλά και σαν οπαδοί) ώστε να προστατεύσουμε το αντικείμενο της λατρείας μας, τη "στρογγυλή θεά" που τόσο έχει απαξιωθεί στα μάτια κάθε υγιώς σκεπτόμενου ανθρώπου σ' αυτή τη χώρα...

3 σχόλια:

  1. Κρίμα, πολύ κρίμα, όμως εγώ θα το ξαναπώ ότι αυτά που γίνονται δεν αφορούν το ποδόσφαιρο. Έχουν να κάνουν καθαρά με τα προβλήματα στην κοινωνική συμπεριφορά όλων των κατοίκων αυτής της χώρας! Όλοι είναι εχθροί με όλους και δεν χάνουν την ευκαιρία να το αποδεικνύουν σε κάθε επαφή! Οι απόγονοι ενός μεγάλου αρχαίου πολιτισμού, δεν έχουν την παιδεία ούτε να κάτσουν να συζητήσουν με κάποιον που έχει διαφορετική άποψη, πόσο μάλλον να δούνε μαζί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποδόσφαιρο=χώρος βίας και εκτόνωσης εφήβων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...