Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

΄"Έσβησε" ο Γιώργος Γιαννακόπουλος!


Ένας από τους σπουδαιότερους μέσους που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο έφυγε από τη ζωή, προχθές, σε ηλικία 69 ετών. Ο λόγος για το Γιώργο Γιαννακόπουλο, που έκανε μια πολύ σημαντική καριέρα στην Α' Εθνική κατηγορία με τα χρώματα του Πανιωνίου (1960-63), του Παναθηναϊκού (1964-66) και του Αιγάλεω. Τον Γιαννακόπουλο παραχώρησε ο ΠΑΟ στο Αιγάλεω στο πλαίσιο της μετεγγραφής του Βίκτωρα Μητρόπουλου, το καλοκαίρι του 1966.

Στην Καλλιθέα, όπου είδε το φως στα 1941 και στις αλάνες της οποίας πρωτόπαιξε μπάλα, ολοκλήρωσε και τη σπουδαία του σταδιοδρομία, αγωνιζόμενος στη Β' Εθνική κατηγορία μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70. Αλλά και στα χώματά της αναπαύεται από εχθές το μεσημέρι. Το Γιώργο Γιαννακόπουλο συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία πλήθος συγγενών, φίλων και παλαιών συμπαικτών του. Επικήδειοι εκφωνήθηκαν στη μνήμη του εκ μέρους του ΠΑΟ (δια του παλαίμαχου Νίκου Τζουνάκου) και για λογαριασμό του Αιγάλεω από το Ζαχαρία Λυκουρίνο, πρόεδρο του συλλόγου βετεράνων της ομάδας.

Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, που προερχόταν από ποδοσφαιρική οικογένεια (καθώς γνωστοί παίκτες ήταν ο πατέρας του Αντώνης και ο αδελφός του Γιάννης), έφτασε στο απόγειο της καριέρας του με το Αιγάλεω (1967-73), όταν μαζί με τους Τάκη Μαρκόπουλο και Πρόδρομο Κυριακίδη αποτέλεσαν την καλύτερη τριάδας κεντρώων ποδοσφαιριστών που αγωνίσθηκε εκείνη την εποχή στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Μάλιστα, με το Γιαννακόπουλο στη σύνθεσή της, η ομάδα πέτυχε την κορυφαία διάκριση της ιστορίας της καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στη διοργάνωση του 1970-71. Ακόμη, ο εκλειπών υπήρξε μαζί μέλος της ομάδας του Πανιωνίου που έφτασε στην κατάκτηση της τρίτης θέσης το 1961 και αγωνίσθηκε στο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ενώ με τον ΠΑΟ, παρότι όχι βασικός, πανηγύρισε δυο τίτλους πρωταθλητή (1964 και 1965).

Στη φωτό, ο Γιαννακόπουλος πρώτος από δεξιά στους καθιστούς, με τους τότε συμπαίκτες του στο Αιγάλεω (1971).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...