Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Θρήνος στο Αιγάλεω, "έφυγε" ο Τάκης Μαρκόπουλος

 (του Νίκου Δ. - Θ. Νικολαΐδη)

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία της πόλης μας και σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο η είδηση για το θάνατο του Τάκη Μαρκόπουλου, ο οποίος έφυγε σήμερα το μεσημέρι από κοντά μας, μόλις 6 ημέρες πριν τα 80α του γενέθλια. Γεννημένος στη Δράμα στις 5 Ιανουαρίου του 1942, έκανε σπουδαία καριέρα στην Α΄ Εθνική κατηγορία με τον Αιγάλεω Α.Ο., του οποίου υπήρξε βασικό στέλεχος για 11 ολόκληρα χρόνια (1962 - 1973), με συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου. Αλλά και ως προπονητής, ο πάντα χαμογελαστός και αγαπητός από όλους όσους τον γνώριζαν Τάκης, όποτε χρειάστηκε βοήθησε το "Σίτι", με κάθε ικμάδα των δυνάμεών του. Ανοιχτόκαρδος, δοτικός, εγκάρδιος σε φίλους και γνωστούς, πάντα ήταν η "ψυχή" της παρέας, το κενό που αφήνει δύσκολα θα αναπληρωθεί, ενώ σίγουρα θα μας λείψουν ο αυθορμητισμός, τα αστεία του που τόσο απλόχερα χάριζε σε όλους, το "ζεστό" του χαμόγελο... Στο γιο του Τάσο, στις τρεις κόρες του και στην ευγενέστατη σύζυγό του, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω τα πιο θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Καλό σου ταξίδι, φίλτατε Τάκη, δε θα σε ξεχάσουμε!

  • Η Εξόδιος Ακολουθία, πλην απροόπτου, θα τελεστεί από τον Ι.Ν. του "Εσταυρωμένου", τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11 π.μ.

4 σχόλια:

  1. Είχε περάσει από τα γραφεία μας πριν από λίγο καιρό και μας είχε εκφράσει τη θλίψη του για τον θάνατο τού Μητσάκου, όπως τον είχε πει. "Σκοτωνόμασταν για το τίποτα" μου είπε. Τον θυμάμαι πάντα όταν βρίσκομαι στην περιοχή μετά το Λουτράκι, προς το Αλεποχώρι, όπου είχε το εξοχικό του. Την τελευταία φορά που τον είδα τον είχα ρωτήσει αν είχε πάθει ζημιά το σπίτι από τις φοβερές πυρκαγιές και μου απάντησε αρνητικά. Τον θυμάμαι και σε μια προπόνηση που είχαμε παίξει μαζί, να μου φωνάζει "Ψηλέ έλα πάνω μου", εννοώντας να πάρω τη μπάλα από πάσα του, ενώ εγώ ήμουν πάντα στο... τέλος Θεού, δίπλα στον τελευταίο αμυντικό, περιμένοντας πάσα για να βγω με τον τερματόφύλακα, κάτι που θεωρούνταν συνήθως λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν ένας έντιμος, αυθόρμητος και ειλικρινής άνθρωπος, που πάντα είχε τον ανδρισμό να αναγνωρίζει τα όποια (λίγα, ούτως ή άλλως) λάθη του. Δεν θα ξεχαστεί!

      Διαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...