Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

6 χρόνια δίχως το «χορευτή των γηπέδων»

Σαν σήμερα πέθανε ο "Λάκης" Μαραμενίδης


(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Συμπληρώνονται σήμερα έξι ακριβώς χρόνια απ’ την ημέρα που «έφυγε» ο Θεόδωρος ("Λάκης") Μαραμενίδης, κάνοντας πιο «φτωχό» το ποδόσφαιρο της πόλης μας. Εξαιρετικός αθλητής και -πάνω απ’ όλα- ευγενής άνθρωπος αλλά και ευσυνείδητος οικογενειάρχης, τίμησε όσο λίγοι την «κυανόλευκη» φανέλα του «Σίτι» από την περίοδο 1954 (που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα) έως το 1966, όταν αποσύρθηκε από τους αγωνιστικούς χώρους για να υπηρετήσει εν-συνεχεία το αγαπημένο του άθλημα από τη θέση του προπονητή-παιδαγωγού.


«Παιδί» του σπουδαίου Τρύφωνα Τζανετή,  ήρθε στον κόσμο στις 30 Νοεμβρίου του 1934 κι έφυγε από αυτόν σε ηλικία 79 ετών, στις 26 Φεβρουαρίου του 2014. Διακρίθηκε για την εξαιρετική δεξιοτεχνία του ως μεσοεπιθετικός, το υπέροχο άλμα και την ευλυγισία του, ενώ αναδείχθηκε και σε ικανότατο σκόρερ.

Πήρε μέρος σε συνολικά 178 επίσημους αγώνες όλων των τότε πρωταθλημάτων, σημειώνοντας 47 τέρματα.

Παρότι επανειλημμένως του έγιναν προτάσεις μετεγγραφής από μεγαλύτερους συλλόγους (όπως η Α.Ε.Κ.) ουδέποτε θέλησε να εγκαταλείψει την πρώτη (και μοναδική όπως αποδείχθηκε) ποδοσφαιρική του αγάπη, γεγονός που αποδεικνύει το μεγαλείο του χαρακτήρα του και την προσήλωση που είχε στον τόπο που γεννήθηκε, αγωνίστηκε και πρόσφερε.

Λίγες μέρες μετά το θάνατό του, ο Σύνδεσμος των Βετεράνων της ομάδας σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω, τίμησαν τη μνήμη του, παραδίδοντας στην οικογένειά μία πλακέτα, ενώ την ίδια ημέρα διοργανώθηκε ένα τουρνουά παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στο γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», του οποίου τα έσοδα χρησιμοποιήθηκαν για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...