Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ποιους τίμησαν οι παλαίμαχοι του Αιγάλεω Α.Ο.

Στον ετήσια κοπή της πίτας τους.

(Γράφει: ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Ιωάννης Παντελιάδης (1931 – 1989)

Ο αείμνηστος διοικητικός παράγοντας του συλλόγου μας, πολιτικός μηχανικός και επίλεκτο μέλος της τοπικής κοινωνίας της πόλης έφυγε δυστυχώς πολύ πρόωρα από τη ζωή, αλλά πρόλαβε να υπηρετήσει πιστά την ομάδα από πολλές θέσεις έως και από αυτήν του προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου κατά την αγωνιστική περίοδο 1978-79, όταν το Αιγάλεω συμμετείχε στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Την πλακέτα παρέλαβε η εγγονή του.


Δημήτρης Αργυρίου

Παλαίμαχος κεντρικός επιθετικός (σέντερ-φορ) και γεννημένος στη Λιβαδειά (1944 ή 1945), μετεγγράφηκε στο Αιγάλεω από τη Λαμία το καλοκαίρι του 1964 και αμέσως κατέλαβε θέση στη βασική ενδεκάδα. Το «ντεμπούτο» του  πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1964 εναντίον του Π.Α.Ο. Καλογρέζας εκτός έδρας, στο πλαίσιο ενός τουρνουά της Ε.Π.Σ. Αθηνών. Αγωνίστηκε με τα κυανόλευκα χρώματα επί μία τετραετία έως και το Φεβρουάριο του 1968, στη Β΄ Εθνική κατηγορία  (1 χρονιά) και στην Α΄ Εθνική (3 σεζόν). Πήρε μέρος σε συνολικά 29 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος, επιτυγχάνοντας 8 τέρματα. Ακόμη, σκόραρε 7 γκολ σε συναντήσεις του Κυπέλλου Ελλάδας και ακόμη 2 γκολ στο προαναφερόμενο τουρνουά της Ε.Π.Σ.Α.

Παναγιώτης («Τάκης») Τσαλαμάγκας

Βετεράνος επίλεκτος μέσος, που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομών του Παναθηναϊκού. Σε ηλικία 15 ετών -το καλοκαίρι του 1964- μεταπήδησε στο Αιγάλεω, στο πλαίσιο των ανταλλαγμάτων που πρόσφεραν οι «πράσινοι» για την απόκτηση του Γιώργου Ροκίδη και του Νίκου Πανουσάκη. Εντάχθηκε στην εφηβική ομάδα του Αιγάλεω Α.Ο. και στις 14 Φεβρουαρίου του 1968 φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της, στο εναρκτήριο παιχνίδι του εφηβικού πρωταθλήματος εναντίον του Ολυμπιακού, που έληξε ισόπαλο με 3-3. Ο Τάκης Τσαλαμάγκας, συνταξιούχος σήμερα της ΕΛ.ΑΣ., έμεινε στην ανδρική ομάδα του  Αιγάλεω επί μία συνεχή δεκαετία, από την περίοδο 1969-70 έως και εκείνη της σεζόν 1978-79. Ακολούθως έπαιξε για 3 χρόνια στον Εθνικό Πειραιώς, ενώ έκλεισε την καριέρα του στη Β΄ Εθνική με τον Α.Ο. Θηβών και ακολούθως με τον Περαμαϊκό, με τον οποίο κέρδισε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Με το Αιγάλεω πήρε μέρος στο Βαλκανικό κύπελλο του 1970, κατέκτησε την 4η θέση στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας το 1971 και ήταν πρωταθλητής του Νότιου Ομίλου της Β΄ Εθνικής  το 1977. Συνολικά, παίζοντας 11 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία (8 σεζόν με το Αιγάλεω και 3 χρονιές με τον Εθνικό), έλαβε μέρος σε 227 επίσημους αγώνες της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (179 με Αιγάλεω, 48 με Εθνικό) επιτυγχάνοντας 7 γκολ (5 και 2, αντίστοιχα). Εν συνεχεία άσκησε και την προπονητική, αναλαμβάνοντας κατά καιρούς διάφορες ομάδες, ενώ σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις εργάστηκε στην ανδρική ομάδα του Αιγάλεω, το 1991-92 στη Β΄ Εθνική και το 1994-95 στη Γ΄ Εθνική).

Παντελής Βλάχος

Εξαίρετος διοικητικός παράγοντας, εδώ και πολλά χρόνια είναι επικεφαλής του τμήματος πετοσφαίρισης γυναικών του Αιγάλεω Α.Ο. (που προπονεί η παλαιά αθλήτρια και σύζυγός του, Αγγελική Αντωνιάδου)  Σε αγαστή συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, το έχουν φέρει εδώ και μία τριετία στο δεύτερο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα βόλεϊ, αυτό της «PRE LEAGUE», όπου συνεχίζει τις επιτυχημένες του εμφανίσεις.



  • Φώτο: Βετεράνοι Ποδοσφαιριστές Αιγάλεω (facebook profile)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...