SAVE EGALEO

Τα μέλη της Επιτροπής Σωτηρίας του Αιγάλεω Α.Ο. (2009-10)

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Εθνικός και Άρης μαζί στην κορυφή!

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Με την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής (Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 1980) του πρώτου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος στην Α΄ Εθνική κατηγορία, δυο ομάδες έμειναν μόνες τους στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο εκπληκτικός Εθνικός, νικώντας με 1-0 στο ντέρμπι κορυφής του Νέου Φαλήρου τον Π.Α.Ο.Κ. κι ο ισχυρότατος Άρης, που νίκησε μάλλον πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ (3-0) στου "Χαριλάου" την Καστοριά.



Αντίθετα, πολύτιμους πόντους έχασαν τόσο ο Παναθηναϊκός (0-0 στη Δράμα με τη Δόξα, που "φώναζε" για ένα ακυρωθέν γκολ από το  διεθνή διαιτητή κ. Δέδε), όσο κι ο Ολυμπιακός που έφερε ισοπαλία (2-2) στην Κόρινθο, με τη δυναμική, νεοφώτιστη τοπική ομάδα. Η Α.Ε.Κ., στον αντίποδα, παρά την δίκαιη αποβολή του Χρήστου Αρδίζογλου από το 40ο λεπτό, επικράτησε με σκορ 2-1 του Ο.Φ.Η. στα Φιλαδέλφεια. Τέλος ο Π.Α.Σ. Γιάννινα έκανε ακόμη μια επίδειξη δύναμης συντρίβοντας στην έδρα του την Καβάλα (4-0).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:






  • Εθνικός-ΠΑΟΚ 1-0 (47' Λαμπρινός)
  • Άρης-Καστοριά 3-0 (48' με πέναλτι Πάλλας, 78' Κούης, 85' Ζελελίδης)
  • Δόξα-ΠΑΟ 0-0
  • Κόρινθος-ΟΣΦΠ 2-2 (19' και 80' Πίσσας - 60' Νικολούδης, 65' Γκαβασιάδης)
  • ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1 (24' και 58' Μαύρος, 37' Γ. Βλάχος)
  • Πανιώνιος-Απόλλων 2-1 (19' Κρητικός, 62΄Μαυρομάτης, 81' Σοφιανός)
  • Παναχαϊκή-Ηρακλής 1-1 (9' Καλαμπάκας - 20' Σπεντζόπουλος)
  • Γιάννινα-Καβάλα 4-0 (49' με πέναλτι και 73' Τσιριμώκος, 60' Σεϊταρίδης, 70' Κοντογεωργάκης)
  • Ρόδος-Λάρισα 0-0



Στη Β΄ Εθνική, ο Πανσερραϊκός (όμιλος Βορρά) νίκησε στο ντέρμπι 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ ο δεύτερος Μακεδονικός με το ίδιο σκορ τη Νάουσα. Τις δυο ομάδες χωρίζουν 4 βαθμοί, με τους Σερραίους να προηγούνται, έχοντας σαφές πλεονέκτημα. Στο Νότο ο Φωστήρας έχασε 1-0 στην Πάτρα από τη φοβερή τοπική ομάδα και έτσι ο Ατρόμητος (που νίκησε στο Περιστέρι με 4-0 τον Παναρκαδικό) τον "έπιασε" στους 24 βαθμούς (δεν υπολογίζονται οι μηδενισμοί από την απεργία). Θλίψη στο Αιγάλεω, που έχασε κι από τα Πετράλωνα με 1-0 στο γήπεδο του Ταύρου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


Τέλος, για τους 4 ομίλους του Εθνικού Ερασιτεχνικού επισημαίνονται τα εξής:

Ο Παναργειακός (που σάρωσε με 7-1 το Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας) και ο Διαγόρας Ρόδου (υπέταξε με 4-1 την Ιωνία Χανίων) διατηρούν "αέρα" 2 και 3 βαθμών, αντίστοιχα, στους Β΄ και Α΄ ομίλους.
Στο Γ΄ όμιλο ο Πιερικός έχασε μεν στον Αλμυρό με 2-1 αλλά η ήττα του ήταν ανώδυνη, καθώς την ίδια ώρα η Ελασσόνα που τον καταδιώκει, ηττήθηκε κι αυτή στις Ερυθρές από τη Δάφνη (2-1). Τέλος, στο Δ'  όμιλο ο Απόλλων Θεσσαλονίκης, παρά τον πόντο που απώλεσε στην Αλεξανδρούπολη από τον Εθνικό (0-0), έχει προβάδισμα 4 βαθμών και δεν ανησυχεί ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τιτίνα Πανταζή: Η πρώτη εκλεγμένη Ελληνίδα Ευρωβουλευτής.

Η Τιτίνα Πανταζή με τον Ανδρέα (πηγή ΤΑ ΝΕΑ) ( Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης )  Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για τη διενέργεια των...