Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Εθνικός και Άρης μαζί στην κορυφή!

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Με την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής (Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 1980) του πρώτου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος στην Α΄ Εθνική κατηγορία, δυο ομάδες έμειναν μόνες τους στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο εκπληκτικός Εθνικός, νικώντας με 1-0 στο ντέρμπι κορυφής του Νέου Φαλήρου τον Π.Α.Ο.Κ. κι ο ισχυρότατος Άρης, που νίκησε μάλλον πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ (3-0) στου "Χαριλάου" την Καστοριά.



Αντίθετα, πολύτιμους πόντους έχασαν τόσο ο Παναθηναϊκός (0-0 στη Δράμα με τη Δόξα, που "φώναζε" για ένα ακυρωθέν γκολ από το  διεθνή διαιτητή κ. Δέδε), όσο κι ο Ολυμπιακός που έφερε ισοπαλία (2-2) στην Κόρινθο, με τη δυναμική, νεοφώτιστη τοπική ομάδα. Η Α.Ε.Κ., στον αντίποδα, παρά την δίκαιη αποβολή του Χρήστου Αρδίζογλου από το 40ο λεπτό, επικράτησε με σκορ 2-1 του Ο.Φ.Η. στα Φιλαδέλφεια. Τέλος ο Π.Α.Σ. Γιάννινα έκανε ακόμη μια επίδειξη δύναμης συντρίβοντας στην έδρα του την Καβάλα (4-0).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:






  • Εθνικός-ΠΑΟΚ 1-0 (47' Λαμπρινός)
  • Άρης-Καστοριά 3-0 (48' με πέναλτι Πάλλας, 78' Κούης, 85' Ζελελίδης)
  • Δόξα-ΠΑΟ 0-0
  • Κόρινθος-ΟΣΦΠ 2-2 (19' και 80' Πίσσας - 60' Νικολούδης, 65' Γκαβασιάδης)
  • ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1 (24' και 58' Μαύρος, 37' Γ. Βλάχος)
  • Πανιώνιος-Απόλλων 2-1 (19' Κρητικός, 62΄Μαυρομάτης, 81' Σοφιανός)
  • Παναχαϊκή-Ηρακλής 1-1 (9' Καλαμπάκας - 20' Σπεντζόπουλος)
  • Γιάννινα-Καβάλα 4-0 (49' με πέναλτι και 73' Τσιριμώκος, 60' Σεϊταρίδης, 70' Κοντογεωργάκης)
  • Ρόδος-Λάρισα 0-0



Στη Β΄ Εθνική, ο Πανσερραϊκός (όμιλος Βορρά) νίκησε στο ντέρμπι 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ ο δεύτερος Μακεδονικός με το ίδιο σκορ τη Νάουσα. Τις δυο ομάδες χωρίζουν 4 βαθμοί, με τους Σερραίους να προηγούνται, έχοντας σαφές πλεονέκτημα. Στο Νότο ο Φωστήρας έχασε 1-0 στην Πάτρα από τη φοβερή τοπική ομάδα και έτσι ο Ατρόμητος (που νίκησε στο Περιστέρι με 4-0 τον Παναρκαδικό) τον "έπιασε" στους 24 βαθμούς (δεν υπολογίζονται οι μηδενισμοί από την απεργία). Θλίψη στο Αιγάλεω, που έχασε κι από τα Πετράλωνα με 1-0 στο γήπεδο του Ταύρου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


Τέλος, για τους 4 ομίλους του Εθνικού Ερασιτεχνικού επισημαίνονται τα εξής:

Ο Παναργειακός (που σάρωσε με 7-1 το Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας) και ο Διαγόρας Ρόδου (υπέταξε με 4-1 την Ιωνία Χανίων) διατηρούν "αέρα" 2 και 3 βαθμών, αντίστοιχα, στους Β΄ και Α΄ ομίλους.
Στο Γ΄ όμιλο ο Πιερικός έχασε μεν στον Αλμυρό με 2-1 αλλά η ήττα του ήταν ανώδυνη, καθώς την ίδια ώρα η Ελασσόνα που τον καταδιώκει, ηττήθηκε κι αυτή στις Ερυθρές από τη Δάφνη (2-1). Τέλος, στο Δ'  όμιλο ο Απόλλων Θεσσαλονίκης, παρά τον πόντο που απώλεσε στην Αλεξανδρούπολη από τον Εθνικό (0-0), έχει προβάδισμα 4 βαθμών και δεν ανησυχεί ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...