Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Η επιστροφή του “θρύλου” Ρόυ Ρέης!


(γράφει ο Νίκος Νικολαΐδης)

Χαρές και πανηγύρια εδώ και ένα μήνα για τους Βρετανούς λάτρεις του άσου των γηπέδων Roy Race, με τον οποίον ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά δύο τουλάχιστον γενεές φιλάθλων τόσο στην πατρίδα του αθλήματος «Γηραιά Αλβιόνα», όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, παντού όπου η «στρογγυλή θεά» και οι πιστοί «εραστές» της χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης! Τα καλά νέα είναι πως από τις 5 Ιουνίου έως και τις 25 Αυγούστου η ιστορία του Ρόυ Ρέης επανεμφανίζεται σε εβδομαδιαίες συνέχειες στο περιοδικό «Match of the Day» (του δικτύου B.B.C.), πραγματοποιώντας έτσι ένα θεαματικό come back, στο ίδιο έντυπο, μετά από 17 ολόκληρα χρόνια!




Η ευχή μας «bring Roy back» φαίνεται πως τελικά έπιασε τόπο, ειδικά μετά την ανάληψη των δικαιωμάτων της σειράς από την εταιρεία «Rebellion» που φέρεται όπως όλα δείχνουν, αποφασισμένη να «ζωντανέψει» κι άλλους γνωστούς αθλητικούς (και όχι μόνο) χαρακτήρες.


Η ιστορία αρχίζει ξανά με τον Ρόυ σε ηλικία 16 ετών, όταν έκανε την πρώτη εμφάνισή του ως ποδοσφαιριστής των Melchester Rovers, ωστόσο ο σχεδιασμός είναι μοντέρνος και δεν έχει σχέση με το παλαιό μοτίβο και στιλ της δεκαετίας του ’50. Η στολή της ομάδας παραμένει στο γνωστό χρωματισμό (κίτρινο-κόκκινο) αλλά η φανέλα είναι σχεδιασμένη από την φίρμα αθλητικών ειδών hummel® και χορηγός της εμφανίζεται η εταιρεία "The Totally Football Show Podcast".
Το σχέδιο της σειράς φέρει την υπογραφή της ταλαντούχου νέας καλλιτέχνιδας Lisa Henke, ενώ το σενάριο επιμελούνται από κοινού οι συγγραφείς Rob Power και Keith Richardson. Ο σχεδιασμός του χαρακτήρα του ήρωα πιστώνεται στον Ben Willsher ("2000 AD",  "Doctor Who Magazine").


Πλέον της εβδομαδιαίας σειράς, η Rebellion θα εκδώσει και τρία 56σέλιδα graphic novels, τα οποία θα δοθούν στην κυκλοφορία το φθινόπωρο, τον Ιανουάριο του 2019 και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς. Καλλιτέχνης σε αυτά θα είναι ο Ben Willsher και σεναριογράφος ο Rob Williams ("Suicide Squad",  "Action Comics"). Περαιτέρω, άλλοι τίτλοι στην ίδια μορφή (graphic novel) θα κυκλοφορήσουν από την ίδια εταιρεία τον Οκτώβριο του 2018, το Φεβρουάριο και το Μάιο του 2019, σε επιμέλεια του  Tom Palmer. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...