Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας (6 Ιουλίου 1967)



(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Σαν συνέχεια της χθεσινής μας επισήμανσης περί ποδοσφαιρικών αγώνων εν μέσω... θέρους, έρχεται η σημερινή επέτειος, ο 23ος Τελικός για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, που διεξήχθη στο... «καμίνι» (από πλευράς θερμοκρασίας) του Σταδίου της Νέας Φιλαδέλφειας στις 6 Ιουλίου του 1967, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Πανιώνιου.

Νικητές και τροπαιούχοι αναδείχθηκαν (για 4η φορά στα χρονικά και για πρώτη ύστερα από 12 έτη) οι «πράσινοι» του Στέφαν Μπόμπεκ, που άντεξαν ίσως λίγο παραπάνω την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε από τους φιναλίστ Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι είχαν στον «πάγκο» τους το βετεράνο Νίκο Ζαρκάδη.


Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Χάρης Γραμμός στο 56ο λεπτό.

Τον αγώνα –που παρακολούθησαν 28.000 θεατές- διαιτήτευσε ο Ιταλός Φούλβιο Πιερόνι.

Οι συνθέσεις:
  • ΠΑΟ: Οικονομόπουλος, Αρ. Καμάρας, Τ.  Λουκανίδης, Σούρπης, Μπέλλης, Τ. Φυλακούρης, Πιτυχούτης, Παπαεμμανουήλ, Ι. Καλαϊτζίδης, Δομάζος, Γραμμός.

  • Πανιώνιος: Κουρκουβέλας, Καραγιαννόπουλος, Σκρέκης, Νέγρης, Καζαντζίδης, Ι. Κυριαζής, Αθ. Ιντζόγλου, Χάιτας, Αθανασούλας, Δέδες, Κόλλιας.


Πηγή: Δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» της 7ης Ιουλίου 1967 – ρεπορτάζ Ευάγγελος Φουντουκίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...