Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Χρόνια πολλά Θανάση!


(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Γενέθλια σήμερα για τον παλαίμαχο διεθνή μπασκετμπολίστα και νυν προπονητή -μέλος του τεχνικού κλιμακίου των Εθνικών Ομάδων- Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος συμπληρώνει τα 53 του χρόνια. Ως αθλητής αγωνίσθηκε επί σειρά ετών στην αγαπημένη του Α.Ε.Κ., ωστόσο σαν προπονητής έφτασε ακόμη ψηλότερα αφού αναδείχθηκε πρωταθλητής με την «Ένωση» (2002) αλλά και Κυπελλούχος, έναν χρόνο νωρίτερα (2001), πάντα ως βοηθός προπονητή των Ντούσαν Ίβκοβιτς, Ντράγκαν Σάκοτα και Φώτη Κατσικάρη. 


Εκτός όμως της Α.Ε.Κ. δέθηκε πολύ και με το «Σίτι» το οποίο ανέλαβε για πρώτη φορά την περίοδο 1994-95 (στα μέσα της σεζόν), το κράτησε στην κατηγορία (Α’ Ε.Σ.Κ.Α.) και δυο χρόνια μετά το ανέβασε στη Γ΄ Εθνική (1997) 
Επέστρεψε το 2006 και ήταν ο «καπετάνιος» της ομάδας στη «χρυσή» της τριετία στην Α1 ανδρών, όπου πέτυχε μεγάλες νίκες χαρίζοντας το χαμόγελο σε μια ολόκληρη πόλη! Μάλιστα την περίοδο 2007-08 αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος προπονητής της μεγάλης κατηγορίας, σύμφωνα με ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών. 

Έχει κωουτσάρει πάρα πολλές ομάδες των εθνικών κατηγοριών και όχι μόνο, παραμένοντας (ως σταθερή αξία) ένας αγνός θιασώτης του σπορ με την πορτοκαλί μπάλα. 

Χρόνια σου πολλά, Θανάση μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...