Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Δημήτρης Σακελλαρίου: Ο «βομβαρδιστής» του «Σίτι»!


(γράφει: ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Ένας από τους πλέον ταλαντούχους μπασκετμπολίστες που ανέδειξε ποτέ το Αιγάλεω είναι ο Δημήτρης Σακελλαρίου, βετεράνος, πλέον, αθλητής και νυν επιχειρηματίας στην πόλη. «Ντεμπουτάρισε» σχεδόν παιδί, την περίοδο 1981-82 στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας ΕΣΚΑ στη θέση του σμολ-φόργουορντ με προπονητή τον Παύλο Σταμέλο και αμέσως ξεχώρισε για την έφεσή του στο σκοράρισμα, την ευελιξία αλλά και την εκρηκτικότητά του. Το 1983-84 ήταν ήδη ένας «μπόμπερ» από μέση και μακρινή απόσταση και, έναν χρόνο αργότερα, με την καθιέρωση του τρίποντου σουτ, έγινε ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της ομάδας σκοράροντας «κατά ριπάς» έξω από τη γραμμή των –τότε- 6,25 μέτρων!


Το καλοκαίρι του 1987 συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ΑΕΚ που τον απέκτησαν με μετεγγραφή και έτσι ο Δημήτρης την περίοδο 1987-88 πραγματοποίησε την εμφάνισή του στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών με την «Ένωση», για να ακολουθήσει ο Κάδμος Θηβών και η Β΄ Εθνική (1988-89). Ακολούθως επιστρέφει στο «Σίτι» όπου συνεχίζει την τεράστια καριέρα του, με συνολικά 16 χρονιές στα «κυανόλευκα», έως και τη σεζόν 1998-99. Αγωνίστηκε με το Αιγάλεω σε περισσότερους από 400 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος, σκοράροντας πάνω από 4.300 πόντους (με άπειρα τρίποντα!), επίδοση που τον κατατάσσει στη 2η θέση των κορυφαίων σκόρερ του συλλόγου όλων των εποχών, μετά από τον ρέκορντμαν Άκη Καλλινικίδη. Έχει ασχοληθεί και με τα διοικητικά της ομάδας επί σειρά ετών, συνεχίζοντας την τεράστια προσφορά του στο άθλημα που αγάπησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...