Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ο ΡΟΫ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ!

(Του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)

Ο Roy Race, ο ξανθομάλλης εμβληματικός αρχηγός της Melchester, επιστρέφει στη χώρα μας για πρώτη φορά με αυτόνομη έκδοση, που θα προσφέρεται ως ένθετο από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" κάθε Σαββατοκύριακο. Η αρχή γίνεται από αύριο, με την εκδοτική "Μικρός Ήρως" του Λεωκράτη Ανεμοδουρά να προσθέτει μια ακόμη "ψηφίδα" στο "μωσαϊκό" των εξαιρετικών προσφορών της προς τους αναγνώστες και φίλους της "9ης Τέχνης".Κάνοντας μας όλους εμάς της "χρυσής γενιάς" των εικονογραφημένων περιοδικών να αναπολούμε με νοσταλγία ένα παρελθόν γεμάτο χάρτινους ήρωες και με (λιγότερο ή περισσότερο σπάνια σήμερα) τεύχη που τότε ανταλλάζαμε μεταξύ μας με αγνή, παιδική ελαφρότητα ύστερα από ώρες παιχνιδιού στους -έρημους από αυτοκίνητα- δρόμους της Αθήνας και με τις γειτονιές της να σφύζουν από νεαρόκοσμο!

Ποιος είναι όμως, ο "Roy of the Rovers" ?

Εμβληματικός τίτλος, που γνωρίσαμε στο περιοδικό "Αγόρι" του Νίκου Δεληγιώργη, από το 1975 (πρώτα με τα "παιδικά χρόνια") έως το 1992, με μια μικρή διακοπή ενδιάμεσα (1983-85). Ήταν η εποχή που ζωγράφιζα ολόκληρα τα επεισόδια της υπέροχης (και δυστυχώς αείμνηστης) Yvonne Hutton (αρχικά) και του φίλου μου, David Sque, εν συνεχεία. Ο χαρακτήρας "Ρόυ Ρέης" πρωτοεμφανίσθηκε στην Ελλάδα σε σταθερή βάση τα έτη 1971 & 1972 από το "Ζαγκόρ" του Στέλιου Ανεμοδουρά.  Κατά διαστήματα εμφανιζόταν σε (συνήθως) αυτοτελείς ιστορίες από το περιοδικό Τρουένο, ενώ πριν λίγα χρόνια παρουσιάστηκε σε αρκετές συνέχειες στο περιοδικό "Νέος Μπλεκ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο άθλος της Μπίλι Τζιν Κινγκ!

( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Όταν μιλάμε για το γυναικείο τένις το μυαλό των παλαιότερων φίλων του αθλήματος μάλλον πηγαίνει αυτό...