Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Περιοδικό Roy of the Rovers

Το τεύχος της 2ας Φεβρουαρίου 1980
Το βρετανικό εβδομαδιαίο εικονογραφημένο περιοδικό "Roy of the Rovers" ("RotR") εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στις 25 Σεπτεμβρίου του 1976 και η βασική του ιστορία είχε να κάνει με τον τίτλο του. Ήταν οι περιπέτειες του Roy Race και της φημισμένης ομάδας του, των Melchester Rovers.

Εκτός όμως από την ιστορία του Ρόυ, που γνωρίσαμε και στην Ελλάδα μέσα από τα περιοδικά "Ζαγκόρ" (1972-73), "Αγόρι" (1976 - 1992), "Τρουένο" (κατά καιρούς) και "Νέος Μπλεκ" πρόσφατα, το "RotR" περιείχε πλήθος ακόμη σειρών, τις περισσότερες απ' τις οποίες διαβάσαμε και στη χώρα μας ("Billy's Boots", "Hot Shot Hamish & Mighty Mouse", "Goalkeeper", "The Hard Man", "Dexter's Dozen", "Durell's Palace", "Wayne's Wolves" κ.α.)


Το περιοδικό άντεξε σε εβδομαδιαία βάση έως και τις 20 Μαρτίου του 1993, συμπληρώνοντας 853 τεύχη. Εν συνεχεία εκδόθηκε σε μηνιαία συχνότητα, από το Σεπτέμβριο του 1993 έως και το Μάρτιο του 1995 (19 τεύχη). Τέλος, η ιστορία του Ρόυ Ρέης παρουσιάσθηκε από τον Ιούλιο του 1997 μέχρι και το Μάϊο του 2001 από το αθλητικό πολυθεματικό έντυπο "Match of the Day" του "BBC".


  • Το 2016 η εταιρεία "Rebellion" απέκτησε τα δικαιώματα έκδοσης των ιστοριών του Roy Race και της παρέας του και αναμένεται να προχωρήσει σε επανέκδοσή τους, το ερχόμενο φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...