Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ο Χρήστος Παπανικολάου στην κορυφή (κορυφαίοι αθλητές 1967)

Στις 3 Ιανουαρίου του 1968, μισό ακριβώς αιώνα πριν, δόθηκε στη δημοσιότητα ο κατάλογος των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών της χρονιάς που μόλις είχε εκπνεύσει (1967). Πρώτο στη λίστα φιγούραρε το όνομα του εκπληκτικού επικοντιστή Χρήστου Παπανικολάου, ο οποίος είχε -16 μήνες πριν- καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ του αθλήματος με επίδοση 5,05 μ., λαμβάνοντας μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. 



Ο Παπανικολάου αναδεικνυόταν πρώτος Έλληνας αθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ την ίδια διάκριση θα κατακτούσε ακόμη δυο φορές (1968 και 1970). Το ατομικό του ρεκόρ (το οποίο πέτυχε στην Αθήνα, στις 24 Οκτωβρίου του 1970) ήταν 5,49 μ., μια επίδοση που συνιστούσε παγκόσμιο ρεκόρ! Ο Παπανικολάου κατετάγη τέταρτος στην Ολυμπιάδα του Μεξικού, χάνοντας στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο από τον σπουδαίο αντίπαλό του Ανατολικογερμανό Βόλφγκανγκ Νόρντβιγκ. Κατέκτησε, συνολικά, οκτώ Βαλκανικούς και δύο Μεσογειακούς τίτλους (1967 και 1971), ενώ αναδείχθηκε 13 φορές πρωταθλητής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...