Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Θρήνος στο στερνό «αντίο» του Ηλία Νικολαΐδη!

(Γράφει ο κ. Γιώργος Ζουρίδης)

Σκληρή και αδυσώπητη στάθηκε η μοίρα για τον Ηλία Νικολαΐδη, τον άνθρωπο που μέχρι το βράδυ της Παρασκευής έσφυζε από ζωή και που δυστυχώς έφυγε τόσο αναπάντεχα από κοντά μας. Έως την τελευταία στιγμή δεν έπαυσε  να ενδιαφέρεται για τη μεγάλη του αγάπη, τον Α.Ο. Αιγάλεω, στο πλευρό του οποίου βρισκόταν πάντα, μάλιστα είχε δώσει το «παρών» και στον πρόσφατο πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής με αντίπαλο το Φωστήρα, στο γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Το πόσο αγαπητός ήταν ο αείμνηστος Ηλίας φάνηκε και χθες, από το μεγάλο πλήθος του κόσμου που κατέκλυσε τόσο τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία όπου τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία, όσο και τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. 


Απαρηγόρητη η οικογένειά του, δεν μπορούσαν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι ο αγαπημένος τους «έφυγε» τόσο άδικα και ξαφνικά, μάλιστα η κόρη του Μαρία έχασε τις αισθήσεις της από τη μεγάλη συγκίνηση λίγο πριν την ολοκλήρωση της τελετής. Τραγικές φιγούρες ήταν η απαρηγόρητη σύζυγός του Ιωάννα, τα παιδιά τους Μαρία, Νικόλαος, Αλεξάνδρα και Θεόδωρος, η μητέρα του Μαρία, τα αδέλφια του Γιώργος και Μαρίνα, τα εγγόνια Ηλίας και Βασίλης. Το φέρετρο του Ηλία Νικολαΐδη σκεπάστηκε από μια σημαία του Αιγάλεω Α.Ο. την οποία απέθεσε ο Άρης Παλτόγλου, ενώ τοποθετήθηκαν επίσης, μια σημαία της Α.Π.Ε. Αγίας Ελεούσας και ένα κασκόλ του Αιγάλεω. Το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει ο εκλιπών τόνισε στον Επικήδειο λόγο του ο πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, που έπλεξε παράλληλα το εγκώμιο του νεκρού, χαρακτηρίζοντάς τον «κολώνα» και «σημαία» ολόκληρης της περιοχής. 

Μεταξύ των εκατοντάδων παρευρισκόμενων διακρίναμε το δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Κολλιάκο, τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Μιχάλη Γιάγκα, Αντώνη Κουντούρη, Θ. Βασιλάκη, Δ. Παγουρτζή, τον πρόεδρο του συλλόγου Κρητών Αγ. Βαρβάρας Λ. Πρεντάκη, τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ και της ΠΑΕ Αιγάλεω Βίκτωρα Μητρόπουλο, τον αντιπρόεδρο του Αιγάλεω Αντώνη Τιρτιράκη, τον παράγοντα του συλλόγου Φώτη Χρυσούλα, το σύμβουλο του Αιγάλεω Γιώργο Χανιώτη, τον πρώην πρόεδρο του «Σίτι» Γιώργο Γιανναράκη, τους αθλητικούς παράγοντες Μιχάλη Γούναρη (στον οποίο ο γράφων απευθύνει θερμές ευχαριστίες για την εξυπηρέτηση), Δημήτρη Τραγκουμανίδη, Μιχάλη Δαλαταριόφ, Γ. Καλατζή, Χρήστο Τσουκαλά, Ντίνο Ράδο, Ανδρέα Ποτηριάδη, Θανάση Μιχαλόπουλο, τον αντιναύαρχο Λευτέρη Αναστασιάδη, αδελφό του προπονητή Άγγελου Αναστασιάδη και προσωπικό φίλο του θανόντα που ήλθε από τη Θεσσαλονίκη για να αποχαιρετίσει τον εκλιπόντα. 

Κι ακόμη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Μπάμπη Σταυρόπουλο, Παναγιώτη Κατσικογιάννη, Πέτρο Καραβίτη, Αλβέρτο Παπαδάκη, Τάκη Σπίνουλα και τους προπονητές Σάκη Κακαβά, Βασίλη Σπάθα, Κώστα Κωνσταντινίδη, ενώ εκ μέρους της ΕΠΣΑ ήταν ο σύμβουλος Γιάννης Ρούσσος. Παρέστησαν επίσης μέλη της Λέσχης Φίλων Αιγάλεω «Θύρα 12», ενώ τη σημερινή ομάδα του Αιγάλεω εκπροσώπησε ο Κώστας Παπουτσής. Επίσης ήταν εκεί οι πρώην παράγοντες του συλλόγου Κώστας Μαρίνος και Γρηγόρης Δράγαζης, το προπονητικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές της Αγίας Ελεούσας, ενώ από την τοπική εφημερίδα «Η Πόλη μας» ήταν ο δημοσιογράφος Θοδωρής Γουρνάς.  Αν λησμονήσαμε να αναφέρουμε κάποιον ζητούμε ταπεινά συγνώμη, καθώς ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να συγκρατήσουμε τα ονόματα όλων όσων βρέθηκαν στην κηδεία. 

Στεφάνια απέστειλαν η διοίκηση της ΕΠΣΑ, η διοίκηση του Αιγάλεω Α.Ο., ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο εκ των αντιπροέδρων του Αιγάλεω Ευθύμιος Μαξακούλης, οι παλαίμαχοι του Αιγάλεω Α.Ο. («ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.»), ενώ αμέτρητα ήταν τα στεφάνια συγγενών και φίλων, όπως και οι ανθοδέσμες, που έμοιαζαν με πραγματικό δάσος. Την τελετή είχε αναλάβει το γραφείο του Αιγαλιώτη Σπύρου Δραβιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...