Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Αιγάλεω - Ολυμπιακός 1 - 0

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 1970 ξεκίνησε το 12ο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας με την ομάδα της πόλης μας να φιλοξενεί στο δημοτικό στάδιο τον Ολυμπιακό Πειραιά. Χάρις σε ένα τέρμα που σημείωσε  ο διεθνής Μπάμπης Σταυρόπουλος στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης με μακρινό (30 μέτρων) ευθύβολο σουτ, το Αιγάλεω, καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, υπέταξε τον αντίπαλό του με σκορ 1-0.Επισημαίνεται ότι την περίοδο αυτή (1970-71) το "Σίτι" κατέκτησε την 4η θέση στην τελική κατάταξη, την καλύτερη μέχρι σήμερα σε ολόκληρη την υπέρ 70χρονη ιστορία του. Στον αντίποδα, ο Ο.Σ.Φ.Π. τερμάτισε μόλις 7ος (!)

Ο Αλέξι Πέτροβιτς, τότε προπονητής της ομάδας του Αιγάλεω, χρησιμοποίησε τους  Πουπάκη, Λυκουρίνο, Ιορδάνου, Τσιαμπουρή, Γρίμμα, Γιαννακόπουλο, Μαρκόπουλο, Κυριακίδη, Χρυσοστόμου, Λάρδα (79'  Εξωμανίδη) και Σταυρόπουλο.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τους Κουρκουβέλα, Γκαϊτατζή, Σιώκο, Αγανιάν, Αγγελή, Συνετόπουλο, Παππά, Στολίγκα (64'  Μύλλερ), Καπερνέκα (69'  Λιόση), Γιούτσο και Δεληκάρη.


  • Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του κ. Μίχα, παρά τις (συνήθεις) διαμαρτυρίες των "ερυθρόλευκων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο άθλος των νέων του «ματωμένου» Νοέμβρη.

  Η εξέγερση του Νοεμβρίου του ’73 συσπείρωσε το λαό, αφύπνισε πολλές συνειδήσεις που έως τότε αποδέχονταν τη δικτατορία ή είχαν συμβιβαστεί...