Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ποιος είναι ο Ηλίας Καλοπήτας

Ο Ηλίας Καλοπήτας (φωτό από την επίσημη ιστοσελίδα του Αιγάλεω Α.Ο.) ανέλαβε το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας του Αιγάλεω στο τέλος της προηγούμενης περιόδου και συγκεκριμένα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, οδηγώντας το  με επιτυχία αρχικά στον τίτλο της Α΄ κατηγορίας ΕΠΣΑ (2ος όμιλος) υποσκελίζοντας τον Πανερυθραϊκό και ακολούθως [μέσω του αγώνα «μπαράζ» με τον πρωταθλητή του 1ου ομίλου Χαραυγιακό στη Ριζούπολη (3-1)] στην (ερασιτεχνική) Γ΄ Εθνική. 



Συνεργάτης του είναι ο Κυριάκος Κωνσταντινίδης, ενώ παραμένει στο προπονητικό τιμ και ο γυμναστής Πέτρος Κωνσταντινίδης που ήταν τους τελευταίους δύο μήνες στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αντίθετα, ο Θεόφιλος Καλύβας επέστρεψε στο εφηβικό τμήμα του συλλόγου.
Ο Ηλίας Καλοπήτας εργάστηκε πέρσι (περίοδος 2016-17) στον Ιωνικό Νικαίας στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, απ’ όπου όμως αποχώρησε μετά την εκτός έδρας ήττα από την Προοδευτική. Πρόπερσι (περίοδος 2015-16) κάθισε στον πάγκο της Τριγλίας Ραφήνας και κατάφερε να την οδηγήσει στην 3η θέση, αναδεικνύοντάς την παράλληλα Κυπελλούχο ΕΠΣΑΝΑ (Ανατολικής Αττικής), ενώ την έφτασε έως τα ημιτελικά του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Πριν από τέσσερα χρόνια (2013-14) οδήγησε τους Τράχωνες Αλίμου στη Β’ Εθνική, κατακτώντας μάλιστα αήττητος το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής (5ος όμιλος).  Tη σεζόν 2014-15 ήταν και πάλι πρώτος προπονητής του Ιωνικού, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.
Ο Ηλίας Καλοπήτας είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, ενώ κατέχει και το δίπλωμα «UEFA A’».
Ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ενώ η ομάδα που του έδωσε τη δυνατότητα να καθίσει για πρώτη φορά σε «πάγκο» ήταν ο Πανθρακικός Κομοτηνής, όπου εκτελούσε χρέη βοηθού.
Παράλληλα έχει εργαστεί από το ίδιο πόστο στην Ηλιούπολη, στις ακαδημίες της ΑΕΚ  (ήταν πρώτος προπονητής στην Κ-18), ενώ αργότερα βρέθηκε στον Βύρωνα για λογαριασμό του Αθηναϊκού, ξανά ως βοηθός προπονητή.
Στη συνέχεια συνεργάσθηκε με το Ρουφ στη Γ’ Εθνική αλλά σύντομα ο Αθηναϊκός του έδωσε το «βάπτισμα του πυρός», ώστε να αναλάβει για πρώτη φορά τα «ηνία» ανδρικής ομάδας.
Εκεί, ο έμπειρος πλέον τεχνικός πραγματοποίησε εξαιρετική δουλειά αφού αρχικά έδωσε βάση στα τμήματα υποδομής, ενώ οι «λόρδοι» είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία, φτάνοντας μάλιστα και στον τελικό του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Α. όπου ηττήθηκαν από τον Φωστήρα 3-1 (περίοδος 2011-12).
  • Πηγές πληροφορίες: onsports.gr, sportifico.gr, city view, sport-fm.gr, i.Rafina.gr,




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...