Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Συνέντευξη Τάκη Ντουντούμη (26 Ιουλίου 1970)

Πριν από 47 ολόκληρα χρόνια (26 Ιουλίου 1970), ο τότε νεαρός τερματοφύλακας του Αιγάλεω Α.Ο. Τάκης Ντουντούμης παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο δημοσιογράφο Διονύση Αβούρη, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Αθλητική Ηχώ". Διεθνής ήδη με την ομάδα των Ελπίδων, ο Ντουντούμης διατράνωνε την πεποίθησή του ότι το σωματείο της πόλης μας, έχοντας προσλάβει για το πόστο της τεχνικής ηγεσίας τον σπουδαίο Γιουγκοσλάβο προπονητή Αλέξι Πέτροβιτς, θα πραγματοποιούσε την καλύτερη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, όπως και τελικά έγινε!



Το Αιγάλεω τερμάτισε όχι απλά μέσα στην πρώτη 6άδα, όπως σωστά πρόβλεψε ο επίλεκτος παίκτης, αλλά κατέκτησε και την 4η θέση!

Ο Ντουντούμης αναφέρεται ακόμη στις πλούσιες εμπειρίες απ' τη συμμετοχή της ομάδας στο Βαλκανικό Κύπελλο ποδοσφαίρου, ενώ εξηγεί το λόγο για τον οποίο το "Σίτι", παρότι διέθετε εξαιρετικούς κυνηγούς όπως την "τριπλέτα" Λάρδα, Σταυρόπουλου, Χρυσοστόμου, εντούτοις δυσκολευόταν στο θέμα του σκοραρίσματος. Τέλος, κόντρα στο "ρεύμα" της εποχής, κατά την την οποία άρχιζαν να σημειώνονται τότε -μετά τη χαλάρωση της απαγόρευσης που είχε επιβάλει το καθεστώς- οι παραχωρήσεις σπουδαίων ποδοσφαιριστών από τις μικρότερες προς άλλες, μεγαλύτερες ομάδες, ο Τάκης Ντουντούμης διατυπώνει την επιθυμία του να παραμείνει και να κλείσει την καριέρα του στον αγαπημένο του σύλλογο, στον οποίο είχε ήδη συμπληρώσει μια ολόκληρη δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...