Για κάθε είδους άθλο!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, το "ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ" προβάλει κάθε σημαντικό επίτευγμα, αντλώντας τα θέματά του από την παγκόσμια ιστορία, τα σπορ, τις τέχνες και γενικότερα από κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η δική σας συμμετοχή (με σχόλια στις αναρτήσεις) θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως. Μπορείτε ακόμη να επικοινωνείτε μαζί μου στέλνοντας ένα μήνυμά σας στη διεύθυνση aNwDyNos@gmail.com Σας ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα ανταπόκρισή σας. Φιλικά, Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Melchester Rovers

Νομίζω πως όλοι μας θυμόμαστε την περίφημη "χαρτοκοπτική" που μαθαίναμε μικροί στο δημοτικό σχολείο. Πριν πολλά-πολλά χρόνια, επηρεασμένος από το σχεδιασμό της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής σειράς κόμικ με τίτλο "Ο Ροϋ Ξαναγυρίζει" που δημοσίευε το περιοδικό "Αγόρι", βάλθηκα να δημιουργήσω φιγούρες των ποδοσφαιριστών της Μέλτσεστερ. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στην εικόνα που παραθέτω.


Ο Ρόυ Ρέης και οι συμπαίκτες του (οι περίφημοι "Ρόβερς") κυριάρχησαν για 40 ολόκληρα χρόνια (1954 - 1993) στην εικονογραφημένη σκηνή όχι μόνο της Μεγάλης Βρετανίας -μέσω των περιοδικών "Tiger" και "Roy of the Rovers"- αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Η συνεισφορά τους στη διαμόρφωση μιας τεράστιας αθλητικής κουλτούρας είναι πολύ σημαντική, καθώς έως σήμερα παραμένουν δημοφιλείς και αναγνωρίσιμοι.

Από αριστερά: Ο ξανθομάλλης αρχηγός Roy Race, δίπλα του ο ακραίος κυνηγός Μέρβυν Ουάλας με το "βουνό", τον καλοκάγαθο γίγαντα σέντερ-χαφ Λόφτυ Πηκ, στο κέντρο ο κολλητός φίλος του Ρόυ, Ουίλιαμ ("Μπλάκυ") Γκρέη και στο άκρο δεξιά ο Σκώτος διεθνής ακραίος οπισθοφύλακας Ντάνκαν Μακέη.


  • Πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σειρά, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κούβα, Οκτώβριος 1962: Ο Πυρηνικός όλεθρος προ των πυλών!

Εφημ. "Ελευθερία" (πρωτοσέλιδο της 23ης Οκτωβρίου 1962) Η κρίση των πυραύλων και ο άθλος της αποτροπής ενός παγκόσμιου ολοκαυτώματ...