Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Όρθιο το "Σίτι" και στην Αγία Παρασκευή: 1 - 0

Φωτό αρχείου
Έφτασε στον "πόντο" πλέον τον Πανερυθραϊκό!

Μεγάλη νίκη πέτυχε το ποδοσφαιρικό τμήμα του Αιγάλεω Α.Ο., χθες το απόγευμα μέσα στο όμορφο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής επί του τοπικού συγκροτήματος (1 - 0) και μπήκε πλέον για τα καλά στο "χορό" του τίτλου, πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Αθηνών (ΕΠΣΑ).

Το "ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ" ήταν εκεί και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του:

(25η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας ΕΠΣ Αθηνών)

Αγία Παρασκευή - Αιγάλεω 0-1 (ημ. 0-0)

Αρκετά δυνατό ήταν το παιχνίδι της Αγίας Παρασκευής μεταξύ της τοπικής ομάδας και του συγκροτήματος της πόλης μας. Οι παίκτες του Πέτρου Κωνσταντινίδη (στον πάγκο βρισκόταν και ο διπλωματούχος τεχνικός κ. Καλύβας μαζί με το γενικό αρχηγό κ. Χρυσούλα) ξεκίνησαν με όρεξη και στο ξεκίνημα του αγώνα αμυντικός της γηπεδούχου απεσόβησε βέβαιο γκολ αποκρούoντας επί της γραμμής. Σταδιακά το Αιγάλεω ανέλαβε την πρωτοβουλία και πίεσε τους γηπεδούχους που έδειχναν, αρχικά τουλάχιστον, εκτός κλίματος. Στην κορυφή της επίθεσης ο Δημ. Βέρμπης ήταν δραστήριος και κινητικός με τη συμπαράσταση του Σπανού, πρώην ποδοσφαιριστή της "Αγίας". Ο νεοεισελθών στο β΄μέρος Ρούσσος, έδειξε επίσης καλά στοιχεία. Στην άμυνα ο γκολκίπερ Γιώρας φάνηκε σταθερός αν και δεν απειλήθηκε άμεσα παρά σ' ελάχιστες φάσεις, ενώ κυρίαρχοι στις διεκδικήσεις ήταν ο πολύπειρος αρχηγός Παπουτσής (έκανε εξαιρετικό ματς), ο Τζανέτος και ο έμπειρος Καλογερής.

Ένα γκολ που σημείωσαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος ακυρώθηκε (ορθά) ως οφ-σάιντ, αλλά οι φίλοι της "Αγίας" είχαν, συνολικά, πολλά παράπονα από τη διαιτησία, θεωρώντας πως 2 - 3 φορές "έκλεισε τα μάτια" σε περιπτώσεις πέναλτι (ήταν μάλλον ακούσια χέρια αμυντικών του "Σίτι", αν και στη μια περίπτωση πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να καταλογιστεί η "έσχατη ποινή") και για το λόγο αυτό "τα άκουσαν" τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη, ο αρμόδιος βοηθός και ο διαιτητής.

Στο 69ο λεπτό και μάλλον αναπάντεχα, ο Σπανός επιχείρησε από τα δεξιά μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ, σηκώθηκαν οι αμυνόμενοι να διώξουν αλλά δε βρήκαν τη μπάλα, με αποτέλεσμα να αιφνιδιασθεί ο νεαρός τερματοφύλακας (μόλις 18 ετών) της "Αγίας", που έκπληκτος την είδε να καταλήγει στο δεξί "παραθυράκι" της εστίας του (1 - 0). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και δυο φορές άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά ήταν άτυχοι. Στη δεύτερη μάλιστα περίπτωση ήταν ο Γιώρας που με διπλή απόκρουση σε τετ-α-τετ με αντίπαλο επιθετικό κράτησε τη νίκη. Η επιτυχία αυτή των κυανόλευκων σε συνδυασμό με την ήττα του πρωτοπόρου Πανερυθραϊκού από τους Τράχωνες στο Ελληνικό (2 - 1) έφερε το "Σίτι" σε απόσταση αναπνοής (μόλις 1 βαθμού) από την πρώτη θέση και με πολλές πιθανότητες πλέον να κατακτήσει τον τίτλο, διεκδικώντας έτσι την επιστροφή του στην (ερασιτεχνική) Γ΄ Εθνική.

Γενικά όμως, η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε μετριώτατα επίπεδα, χωρίς αυτό, βεβαίως, να εμποδίσει τους φανατικούς οπαδούς της (που είχαν απομονωθεί από την αστυνομία στη μια άκρη της μοναδικής εξέδρας του σταδίου για λόγους ασφαλείας) απ' το να αποθεώσουν τους παίκτες μετά το πέρας της συνάντησης. Κάποια μικροεπεισόδια που πήγαν να δημιουργηθούν σε στιγμές έντασης μεταξύ των αντιπάλων αθλητών, δεν είχαν συνέχεια. Πολλά "μουρμουρητά" ωστόσο, ακούσθηκαν απ' την πλευρά των φίλων των γηπεδούχων τόσο για την απόδοση των παικτών της ομάδας τους, όσο και για τη στάση του διαιτητικού "τρίο", όπως προείπαμε.

  • Σήμερα στις 6 μ.μ. στο "ΔΑΚ Αιγάλεω" οι βετεράνοι του Αιγάλεω υποδέχονται σε φιλική αναμέτρηση τους παλαίμαχους της Αγίας Ελεούσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...