Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Για τα προσφυγόπουλαΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ 
Διευθ. Ρήγα Φεραίου 20 - Αιγάλεω Τηλ. - Fax: 210-5445440 enosigoneonaigaleo@gmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Τα παιδιά αυτά που έφυγαν κυνηγημένα από τα σπίτια τους και σώθηκαν από τα νερά του Αιγαίου είναι τα θύματα ενός ανελέητου ιμπεριαλιστικού πολέμου και έχουν τα ίδια δικαιώματα στη μόρφωση και την ζωή όπως και τα παιδιά όλου του κόσμου. Για αυτό θα τα υποδεχθούμε και θα τα αγκαλιάσουμε σαν δικά μας παιδιά και θα φροντίσουμε η φιλοξενία τους στα σχολεία της πόλης μας να είναι ασφαλής, ευχάριστη και δημιουργική, ελπίζοντας να τους απαλύνει λίγο τις πολλαπλές πληγές του πολέμου.

 
Η χώρα μας υποδέχτηκε  ένα τεράστιο κύμα μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών λόγω των ιμπεριαλιστικών πολύχρονων πολέμων. Η ελληνική κοινωνία στη συντριπτική πλειοψηφία της, έχει αγκαλιάσει τόσο τους κατατρεγμένους πρόσφυγες-μετανάστες όσο και τα ανυπεράσπιστα πολλές φορές ασυνόδευτα παιδιά τους. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω, από την αρχή αυτού του μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος έκφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς τους πρόσφυγες με την συγκομιδή ρούχων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τους γονείς, σε όλα τα σχολεία της πόλης μας.


Το Αιγάλεω, όπως και οι περισσότεροι γειτονικοί μας δήμοι, είναι μία προσφυγική πόλη, στην οποία βρήκαν καταφύγιο οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, οι Ασσύριοι, οι εσωτερικοί μετανάστες που ήρθαν για να βρουν δουλειά και οι «κυνηγημένοι» του εμφύλιου πολέμου για να σωθούν από τις διώξεις. Οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες, οι γονείς μας ήταν μετανάστες, σήμερα τα παιδιά μας ξενιτεύονται αναζητώντας την τύχη τους, εμείς δεν θα γίνουμε ρατσιστές, δεν υπάρχει χώρος για να αναπτυχθεί ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω καταδικάζει και καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α με πρωταγωνιστή τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό στο Δημοτικό σχολείο Ικονίου Περάματος κατά την διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης εκπαιδευτικών και γονέων με την συμμετοχή της δημοτικής αρχής με θέμα την υποδοχή 25 προσφυγόπουλων τον Φεβρουάριο, για την υλοποίηση απογευματινού εκπαιδευτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και προκειμένου να διασφαλισθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας. Τέτοια φαινόμενα δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι και οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη. Το δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν πρέπει να τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές.  Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων,  στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο,  οφείλει να  συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας.
Καλούμε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, να αναλάβουν δράσεις στήριξης των προσφύγων και μεταναστών μέσα στα σχολεία και μέσα στην κοινωνία. Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους κατατρεγμένους και θαλασσοπνιγμένους από τους πολέμους και τη φτώχεια.
Παλεύουμε για σχολεία ανοιχτά για όλους και χωρίς προαπαιτούμενα, για μια εκπαίδευση χωρίς κατηγοριοποιήσεις, ομαδοποιήσεις, κοινωνικούς αποκλεισμούς, εθνικές προκαταλήψεις που συχνά οδηγούν στις κοινωνικές διακρίσεις. Αγωνιζόμαστε για την πλήρη ένταξη στο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο όλων των προσφυγόπουλων, όπως ακριβώς και όλων των παιδιών που ζουν στη χώρα μας, διεκδικώντας ταυτόχρονα από την πολιτεία να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρηματικά κονδύλια και το προσωπικό για τη στήριξη ενός τέτοιου εγχειρήματος.
ΤΟ Δ.Σ.
της
ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
& ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντίο, Αλέκο Κοτσάκη

Ο Αλέκος Κοτσάκης με τον κουνιάδο του και πρόεδρο του Αιγάλεω, Γιάννη Παλτόγλου στο "Ι.Λ.Ο.Α" (14-6-2017) Πίσω διακρίνονται οι αεί...