Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Το "ύστατε χαίρε" στο Μίλτο Παπαποστόλου

Φωτό: Γιάννης Περράκης
Μέσα σε κλίμα γενικής συγκίνησης, η πόλη του Αιγάλεω αποχαιρέτησε χθες ένα απ' τα κορυφαία αθλητικά της τέκνα, τον αείμνηστο πλέον Μίλτο Παπαποστόλου, που "έφυγε" σε ηλικία 82 ετών και από το μεσημέρι του Σαββάτου αναπαύεται στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου έγινε η ταφή του. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέσθηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη λίγο νωρίτερα από τον Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, ενώ τη σορό του σπουδαίου εκλιπόντα τίμησαν δια της παρουσίας τους εκατοντάδες συνδημότες, φίλοι, συγγενείς, παλαιοί συμπαίκτες και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του προπονητές, τόσο από την ποδοσφαιρική οικογένεια της πόλης του, όσο και από την αντίστοιχη της "Ένωσης".


Πολλά στεφάνια στάλθηκαν, μεταξύ των οποίων ξεχώριζαν εκείνα των δυο επισήμων ποδοσφαιρικών αρχών της χώρας (ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας), του νυν και του πρώην δημάρχου Αιγάλεω Γιάννη Μυστακόπουλου, των συνδέσμων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Αιγάλεω ("ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π."), της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, των διοικήσεων των δυο συλλόγων (ΠΑΕ ΑΕΚ και Αιγάλεω Α.Ο.), της ΚΑΕ ΑΕΚ, των οργανωμένων οπαδών της "Ένωσης" κλπ Συντετριμμένα τα μέλη της οικογένειάς του, άκουσαν τους δυο επικήδειους λόγους που εκφωνήθηκαν, ο πρώτος από τον πρόεδρο των βετεράνων παικτών της ΑΕΚ Στέλιο Σεραφείδη -που με τρεμάμενα λόγια έπλεξε το εγκώμιο του ανθρώπου και αθλητή, αλλά και φίλου και παλαιού συμπαίκτη του- και ο δεύτερος από το δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα, ο οποίος υποσχέθηκε ότι η μνήμη του Μίλτου Παπαποστόλου θα τιμηθεί δεόντως.

Ανάμεσα από το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τόσο την εκκλησία αλλά και τον εξωτερικό της χώρο, διακρίναμε, μεταξύ πολλών άλλων παρισταμένων, την αντιδήμαρχο Αιγάλεω Γιάννα Χριστόγλου, τον πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Κληρονόμο, τον αθλητικογράφο Παύλο Γερακάρη, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ασυρρίων Κυριάκο Μπατσάρα, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου Αιγάλεω Γιάννη Περράκη, τον φυσιοθεραπευτή Νίκο Πανταζή, τους πρώην διοικητικούς παράγοντες του Αιγάλεω Α.Ο. Ιωάννη Διονυσόπουλο, Κούλη Σαγιάκο, Νίκο Μαρτίνο, Αθ. Τσάκωνα.

Και φυσικά, πάρα πολλούς βετεράνους ποδοσφαιριστές, όπως τους Δημήτρη Γράφα, Σόφο Κουλίδη, Νίκο Τσιαμπουρή, Μπάμπη Σταυρόπουλο, Ζαχαρία Λυκουρίνο, Αντώνη Αντωνιάδη, Γιώργο Ροκίδη, Σάββα Παπάζογλου, Κώστα Νεστορίδη, Στέλιο Μανωλά, Λύσανδρο Γεωργαμλή, Κώστα Κιούρκο, Άρη Δαμιανίδη, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Μιχάλη Κωνσταντίνου, Απ. Γαβαλά, Ανδρέα Αναστασόπουλο, Αθανάσιο Κιούρκο, Δ. Παπαϊωάννου ("παπί"), Γιάννη Σάμιο, Σπύρο Λαγκαδίτη, Στάθη Σταθόπουλο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...