Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Β΄ Εθνική (Νότου - Βορρά) πριν από 36 χρόνια!



Την περίοδο 1980/81 το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (που τότε διεξάγονταν σε δυο ομίλους, «Νότου» και «Βορρά») είχε την τύχη να περιλαμβάνει στο δυναμικό του, πλην των άλλων 39 συλλόγων,  μια σπουδαία ομάδα, η οποία διέθετε σαφή υπεροπλία σε σχέση με όλους τους αντιπάλους της. Ήταν ο «γηραιός» της συμπρωτεύουσας, ο ιστορικός Ηρακλής, που, την προηγούμενη σεζόν, είχε τιμωρηθεί με υποβιβασμό απ’ τη μεγάλη κατηγορία, λόγω απόπειρας δωροδοκίας. 




Ο Ηρακλής, ωστόσο, στερούμενος των υπηρεσιών του μεγάλου του 'αστέρα' Βασίλη Χατζηπαναγή, ο οποίος αρνήθηκε να αγωνιστεί στα «ξερά» γήπεδα της Β΄ Εθνικής, φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα (κάτι που ήταν διόλου αβάσιμο) ξεκίνησε τα παιχνίδια του νωχελικά, πιστεύοντας ότι θα δικαιωθεί μέσω των δικαστηρίων και πως η «περιπέτειά» του θα έπαιρνε σύντομα τέλος.

Όμως η πραγματικότητα, όπως συνήθως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά (οι εφέσεις του απορρίφθηκαν)  και εν τω μεταξύ, λόγω της χαλαρότητας που επέδειξαν, οι παίκτες του υπέστησαν τρεις αλλεπάλληλες ήττες στα τρία πρώτα ματς που έδωσαν μακριά από το «Καυτανζόγλειο», κάτι που ενήργησε ως «συναγερμός» για τη συνέχεια. Ακολούθως, ο Ηρακλής συνήλθε και άρχισε μια ακάθεκτη τροχιά, που τον έφερε ξανά στα μεγάλα «σαλόνια» του ποδοσφαίρου μας, λίγους μήνες αργότερα.


 Στις 11 Ιανουαρίου του 1981 δηλαδή πριν από 36 ολόκληρα χρόνια, ολοκληρωνόταν (εν μέσω δριμύτατου ψύχους που είχε ενσκύψει στη χώρα) ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Και μπορεί ο Ηρακλής με τη νίκη του μέσα στην Έδεσσα (4-1) να έδειχνε ακαταμάχητος στο Βόρειο όμιλο, δε συνέβαινε όμως το ίδιο στον όμιλο Νότου, όπου οι δυο πρωτοπόροι Ρόδος (προερχόμενη επίσης απ’ την Α΄ Εθνική) και Αιγάλεω υπέστησαν οδυνηρές ήττες, με αποτέλεσμα στο «χορό» των διεκδικητών του τίτλου να υπολογίζονται πλέον, τα δυο σωματεία που τους νίκησαν εκείνη την ημέρα, δηλαδή η Προοδευτική (3-0) και ο Διαγόρας Ρόδου (2-1), αντίστοιχα. 


Βαθμολογία πρώτου γύρου (σε 19 αγώνες)
Πράγματι, οι τέσσερις αυτοί σύλλογοι πάλεψαν για τη διάκριση μέχρι το τέλος, καθώς ήταν αυτοί που αποτέλεσαν και την τελική τετράδα (ισόβαθμη στην πρώτη θέση η Ρόδος με το Αιγάλεω και με τη Ρόδο να κερδίζει την άνοδο σε αγώνα-μπαράζ, τρίτος ο Διαγόρας και τέταρτη η Προοδευτική). Αντίθετα, στον άλλο όμιλο, ο Ηρακλής ολοκλήρωσε τους αγώνες του με ένα θριαμβευτικό 12-0 επί του άτυχου Εδεσσαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...