Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Δυο χρόνια δίχως το Σπύρο Ζαγοραίο



Ο τραγουδιστής και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος γεννήθηκε στη συνοικία του Άγιου Αρτέμιου Παγκρατίου στις 23 Ιουνίου του 1928. Σε ηλικία μόλις 15 ετών έχασε το ένα του χέρι από ατύχημα, καθώς έπαιζε με συμμαθητές του στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής όταν εξεράγη κοντά τους μια χειροβομβίδα. Παρά τη σοβαρή αυτή αναπηρία του ο Σπύρος Ζαγοραίος πέτυχε μια τεράστια σταδιοδρομία στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού, του οποίου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συντελεστές και δημιουργούς. Η καριέρα του ξεκίνησε αρχικά στην Αθήνα το 1952 και ακολούθως στη συμπρωτεύουσα. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 άρχισε να τον συνοδεύει στο τραγούδι η σύζυγος του Ζωή, δημιουργώντας έτσι ένα από τα πιο λαοφιλή ντουέτα στο λαϊκό πάλκο. 


Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπου ζουν Έλληνες. Έως και τα τελευταία σχεδόν χρόνια της ζωής του εξακολουθούσε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στο Αιγάλεω όπου διέμενε και είχε δημιουργήσει το λαϊκό κέντρο "Εντελαμαγκέν". Πέθανε σε ηλικία 86 ετών, στις 20 Οκτωβρίου του 2014 και ετάφη στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...