Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Γιάννης Χανιώτης


Η ΑΕΚ του 1957: όρθιοι οι Τσαγκάρης, Κανάκης, Πουλής,
Σεραφείδης, Καρακατσάνης, Παραγιός, Πολύζος και 
καθιστοί οι Σταματιάδης, Νεστορίδης, Χανιώτης, Κουρτίδης
Ο Γιάννης Χανιώτης (γεν. Αθήνα 1937), είναι παλαίμαχος σέντερ-φορ, δεινός σκόρερ και "αστέρας" της ΑΕΚ κατά τη δεκαετία του ΄50.  Σε ηλικία 19 ετών ήταν ήδη βασικός στην πρώτη ομάδα. Ψιλόλιγνος, πολύ καλός στις εναέριες διεκδικήσεις, κοντρολαρισμένος και κινητικός, διακρίθηκε στα πρωταθλήματα Αθηνών και στην Τελική φάση του Πρωταθλήματος Ελλάδας. 

Το καλοκαίρι του 1959, κατόπιν εισήγησης του προπονητή της Τρύφωνα Τζανετή,  η "Ένωση" απέκτησε από το Αιγάλεω τον ταλαντούχο επιθετικό Γιάννη Μαρδίτση και ο Χανιώτης μετακινήθηκε σαν αντάλλαγμα της μετεγγραφής (μαζί με το Σταύρο Γιαφάλογλου, τον Κώστα Χατζημιχαήλ και τους Χρυσάκη και Καραλή) στην ομάδα των δυτικών προαστείων. 
Ο Χανιώτης (δεξιά), με αντίπαλο το Στάθη 
Τσανακτσή  του Απόλλωνα, από αναμέτρηση
της ΑΕΚ με την "Ελαφρά Ταξιαρχία"
(Αθλητική Ηχώ, 1956)
Εκεί, προσέφερε τα μέγιστα για μια διετία, ώστε τελικά το Αιγάλεω πέτυχε την άνοδό του στην Α'  Εθνική Κατηγορία. Έλαβε μέρος σε 33 αγώνες πρωταθλήματος, επιτυγχάνοντας 16 τέρματα. Επίσης, σκόραρε επιπλέον 15 φορές σε παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας. Το ρεκόρ του ήταν 7 γκολ εναντίον της Α.Ε. Χαλανδρίου, στις 20 Σεπτεμβρίου του 1959.

  • Πηγή φωτό: "Ο Κόσμος" του Σίδνεϊ, στήλη "Στα πεταχτά και στα όρθια", του Γιώργου Σταυρουλάκη, 23 Ιουλίου 2010.

1 σχόλιο:

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...