Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Οι βετεράνοι του Αιγάλεω στην Ιτέα.Την πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη της Φωκίδας και επίνειο της Άμφισσας, Ιτέα θα επισκεφτούν για πρώτη φορά στα χρονικά οι παλαίμαχοι του Αιγάλεω Α.Ο. (Σύνδεσμος «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.») την Κυριακή 18 τρέχοντος, για φιλικό αγώνα (11:30 π.μ.) με την αντίστοιχη ομάδα του τοπικού Αστέρα (13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας). Τους δυο συλλόγους συνδέει η παρουσία του παλαιού διεθνή (με 3 συμμετοχές στην Εθνική Τουρκίας) κεντρικού οπισθοφύλακα της «Ένωσης» (1962 – 1969) Αλέκου Ιορδάνου (πρωταθλητής Ελλάδας με την ΑΕΚ το 1968), ο οποίος διαμένει μόνιμα στη γειτονική Κίρρα. 

Ο γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Ιανουαρίου του 1938 Ιορδάνου (στη φωτό με τον γράφοντα) ήταν στέλεχος της ομάδας του «Σίτι» όταν το σωματείο με προπονητή τον Αλέξι Πέτροβιτς (1923 – 2001) κατέκτησε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (περίοδος 1970-71) και για μια διετία (58 συμμετοχές) προσέφερε τα μέγιστα, έχοντας συμπαίκτες τους  Πουπάκη, Ντουντούμη, Γρίμμα, Γιαννακόπουλο, Εξωμανίδη, Κυριακίδη, Λάρδα, Λυκουρίνο, Μακρή, Μαρκόπουλο, Μπαλαρίνη, Σταυρόπουλο, Τσιαμπουρή, Χρυσοστόμου, Φράγκου, Τσαλαμάγκα, Ζαντέρογλου, Γκιόκεζα κ.α. 

Εν συνεχεία ο Ιορδάνου αφού πρώτα πέρασε ως παίκτης-προπονητής απ’ το Φωκικό Άμφισσας, διατέλεσε επί σειρά ετών τεχνικός του Αστέρα Ιτέας (δεκαετία του ’80) στα τοπικά πρωταθλήματα Φωκίδας, ενώ ο γιος του Διαμαντής αγωνίσθηκε ως ποδοσφαιριστής στην ίδια ομάδα. Οι βετεράνοι του Αιγάλεω θα βραβεύσουν το σπουδαίο αυτό παίκτη για τη μεγάλη του προσφορά στο Αιγάλεω αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την απονομή τιμητικής πλακέτας, όπως το συνηθίζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις. 

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συνδέσμου παλαιμάχων του Αιγάλεω ευχαριστούν τους συναδέλφους τους της Ιτέας για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, την οποία επιφυλάσονται να ανταποδώσουν στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τιτίνα Πανταζή: Η πρώτη εκλεγμένη Ελληνίδα Ευρωβουλευτής.

Η Τιτίνα Πανταζή με τον Ανδρέα (πηγή ΤΑ ΝΕΑ) ( Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης )  Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για τη διενέργεια των...