Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Απώλειες...

Ο Ευάγγελος Βαζάκας (δεξιά), με έναν εκ των ανιψιών του
Το φετινό καλοκαίρι επεφύλαξε μια έκπληξη στους κατοίκους της πόλης, που ξαφνικά και έπειτα από 61 συναπτά έτη λειτουργείας (1955 - 2016), είδαν την ιστορική "Αρτοποιϊα-Ζαχαροπλαστική των αδελφών Βαζάκα" να ανακαινίζεται πλήρως. Πράγματι, όπως όλοι μπορούν να παρατηρήσουν εδώ και 2 μήνες διάφορα συνεργεία εργατών προβαίνουν σε μια εκ-βάθρων νεαροποίηση του εσωτερικού του καταστήματος. Αφού αρχικά κυκλοφόρησε η φήμη ότι η επιχείρηση εκχωρήθηκε, τελικά ενημερωθήκαμε από στενό συγγενή ενός εκ των ιδιοκτητών ότι έχει εκμισθωθεί (ενοικιαστεί) σε γνωστή αλυσίδα προϊόντων ζαχαροπλαστικής.

Η ιστορική επιχείρηση της πόλης μας
Δυστυχώς στο συμβόλαιο δεν περιελήφθηκε όρος που να δεσμεύει τους μισθωτές να διατηρήσουν (και) την παλαιά επωνυμία του μαγαζιού, που αποτελεί σημείο αναφοράς για χιλιάδες συμπολίτες μας. Ελπίζουμε ότι, έστω και εκ των υστέρων, κάτι θα γίνει και μια υπενθύμιση της ιστορικής φίρμας (ίσως σαν υπότιτλος) θα προστεθεί στην επιγραφή της καινούργιας επιχείρησης, για να θυμίζει κάτι από το ένδοξο παρελθόν του αξέχαστου μαγαζιού. Όπως και να το κάνουμε όμως η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, τα χρόνια πέρασαν και βάρυναν στις πλάτες των τριών αδελφών, του κ. Μίμη, του κ. Ζαφείρη και του κ. Ευάγγελου, οι ευγενικές φυσιογνωμίες των οποίων μας συντρόφευσαν επί έξι δεκαετίες!

  • Η δεύτερη δυσάρεστη είδηση που πληροφορηθήκαμε ήταν ο θάνατος ενός από τους παλαιότερους Αιγαλιώτες και συγκεκριμένα του ωρολογοποιού Αβέρκιου Γρηγορακάκη που "έφυγε" πλήρης ημερών (ήταν 92 ετών) και κηδεύθηκε στις 6 Αυγούστου. Οι περισσότεροι ασφαλώς θα θυμούνται το κατάστημά του επί της Ιεράς Οδού (στο τμήμα της μεταξύ των καθέτων οδών Δημαρχείου & Περγάμου) που διατηρούνταν έως και τις αρχές της δεκαετίας του '90.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μία γυναίκα που πέτυχε τόσα πολλά!

  Η Nichelle Nickols (ως Nyota Uhura) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Κατά τη διάρκεια του τρίτου κύκλου της σειράς επιστημονικής φα...