Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πανόραμα Επιχειρηματικότητας!

http://www.kathimerini.gr
Το Αθλόμετρο ήταν παρών και στις 3 ημέρες του Εμπλουτισμένου με νέες ιδέες φετινού «Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» που διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά από τον κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο, καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, και την ομάδα του, στις 20 – 22 Μαρτίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.


 Το φετινό «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 4.000 επισκεπτών, που θέλησαν να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και ευκαιρίες σε πολλούς κλάδους της οικονομίας μέσω της παρακολούθησης ενός εκ των 33 θεματικών εισηγήσεων, των 160 εισηγητών, των 9 συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, των 7 workshops, των 20 συζητήσεων χωρίς ατζέντα και των 23 Business Days.

Αντιπροσωπεύοντας το blog μας, είχαμε την τύχη κατά τη διάρκεια του τριημέρου να παρακολουθήσουμε ομιλίες και εισηγήσεις σε διάφορους τομείς ενδιαφέροντος όπως η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Πληροφορική, η Διαφήμιση/Επικοινωνία κλπ αλλά και να αποκομίσουμε χρήσιμες πληροφορίες, γνώσεις και επιχειρηματικά ερεθίσματα από πετυχημένους επιχειρηματίες και στελέχη της αγοράς. Το σημαντικότερο επίτευγμα του «Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» είναι η ολοένα και αυξανόμενη επικοινωνία και η διάδραση που δημιουργείται μεταξύ νέων και μεγαλύτερων ανθρώπων με συγκλίνουσες ανησυχίες και επιδιώξεις. Οι εμπειρότεροι δείχνουν πρόθυμοι να επιβραβεύσουν και να ενισχύσουν την υγιή, εξωστρεφή και κοινοτόμα επιχειρηματικότητα και οι νεότεροι είναι έτοιμοι να ξεδιπλώσουν το ταλέντο, την ευφυΐα και την εφευρετικότητα τους ώστε «να αρπάξουν από τα μαλλιά» όποια επαγγελματική ή και επιχειρηματική ευκαιρία τους δοθεί. «Κοινός τόπος» για αρκετούς ομιλητές αποτέλεσε η ανησυχία για την καθίζηση και την αδυναμία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας καθώς και ο προβληματισμός για την ολοένα και αυξανόμενη τάση φυγής ταλαντούχων και φιλόδοξων ελλήνωv πτυχιούχων στο εξωτερικό (brain drain). Υπήρχαν ωστόσο και αισιόδοξα μηνύματα όπως η διαπιστωμένοι υπερεπάρκεια κεφαλαίων, τόσο ελληνικών όσο και ξένων (άνω του 1 τρις. ευρώ), για επενδύσεις σε νέες επιχειρηματικές ιδέες.

Απο πλευράς μας, θα επιθυμούσαμε, την μεγαλύτερη συμμετοχή εταιρειών από τη Δυτική Αττική σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις καθώς και την διεξαγωγή μικρότερης κλίμακας επιχειρηματικών εισηγήσεων - εκδηλώσεων εστιασμένων αποκλειστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας μας.  Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ζούμε πέριξ βιομηχανικών περιοχώv και γινόμαστε δέκτες της σώρευσης των εξωτερικών οικονομιών ή και αντιοικονομιών που δημιουργούνται από την επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρύτερης βιομηχανικής ζώνης. Επιτέλους, ας απενεχοποιήσουμε και ας επαναπροσδιορίσουμε τις έννοιες της τοπικής και περιφερειακής επιχειρηματικότητας και επένδυσης ώστε να μπορέσουμε και να προάξουμε το μοντέλο της υγιούς επιχειρηματικότητας σε μικροοικονομικό επίπεδο αλλά και να καταγράψουμε επιτυχίες και «άθλους» ως ελληνική οικονομία. Γιατί όπως είπε και ο μεγάλος Αριστοτέλης Ωνάσης «για να πετύχεις στις επιχειρήσεις, πρέπει να καταφέρεις τους άλλους να βλέπουν τα πράγματα όπως τα βλέπεις εσύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...