Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Δυο απίστευτες περιπτώσεις!

Με διαφορά 40 ετών μεταξύ τους έχουν καταγραφεί στα χρονικά δυο πανομοιότυπες περιπτώσεις, κατά τις οποίες η ποδοσφαιρική ομάδα του Αιγάλεω Α.Ο. πέτυχε το "θαύμα" της παραμονής της στη διοργάνωση της Α΄ Εθνικής κατηγορίας.



Το φθινόπωρο του 1961 ο σύλλογος ξεκίνησε τους αγώνες του για τη σεζόν 1961-62 (τρίτη από καταβολής Εθνικής Κατηγορίας). Ο φίλαθλος κόσμος της πόλης συμπαραστάθηκε θερμά στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και το σωματείο βρισκόταν καθηλωμένο στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Είχαν κυλήσει ήδη τα δυο τρίτα της περιόδου, όταν οι παίκτες του Αιγάλεω -με πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή έως τότε- ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για τον εκτός έδρας αγώνα τους με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής (18 Μαρτίου 1962).




Η σπουδαία επιτυχία τους όμως μέσα στο γήπεδο της Τούμπας με σκορ 2-1, έδωσε ελπίδες για μια καλύτερη συνέχεια. Ακολούθησαν τρεις ακόμη συνεχείς νίκες (στις 28 Μαρτίου 1-0 το Φωστήρα στο γήπεδο του ΠΑΟ, στις 1 Απριλίου 1-0 τον Ηρακλή στη Ριζούπολη και στις 15 Απριλίου 2-0 μέσα στου "Χαριλάου" τον Άρη Θεσσαλονίκης) οι οποίες πιστοποίησαν μια συνεχώς ανερχόμενη πορεία και άφησαν άφωνη ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ήδη, η ομάδα είχε φτάσει τους προπορευόμενους και διεκδικούσε πια επί ίσοις όροις την παραμονή της. Δυο ακόμη "λευκές" (0-0) ισοπαλίες μακρυά από την Αθήνα (στη συμπρωτεύουσα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στις 13 Μαΐου και στη Δράμα με αντίπαλο τη Δόξα στις 20 του μήνα), αλλά και στη "Λεωφόρο" με τον Π.Α.Ο. (27-5-1962) έδωσαν "σάρκα και οστά" σε αυτό που πριν δυο μήνες φαινόταν αδύνατο!

Η θριαμβευτική επικράτηση (και) επί του Εθνικού Πειραιώς στις 10 Ιουνίου στο γήπεδο του Απόλλωνα Αθηνών με σκορ 3-1 εξασφάλισε και τυπικά τη σωτηρία της νεοφώτιστης ομάδας μας, χωρίς αυτή να αμαυρώνεται στο ελάχιστο από την ήττα της τελευταίας (30ης) αγωνιστικής, από την Προοδευτική στο Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" , με 4-1 στις 17 Ιουνίου 1962.

Γιώργος Χατζάρας
Το 2001 η ΠΑΕ (πλέον) Αιγάλεω είχε καταφέρει να επιστρέψει στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, ύστερα από απουσία 16 ολόκληρων ετών. Παρά το γεγονός ότι, από τις 14 συμμετέχουσες ομάδες μόλις μια θα υποβιβαζόταν, το "Σίτι" (που σε όλη τη διάρκεια της σεζόν χρησιμοποιούσε για έδρα του το γήπεδο Νίκαιας-Κορυδαλλού, λόγω έργων στο Δημοτικό Γήπεδο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης) δεν μπόρεσε να αποφύγει, μέχρι και της 16η αγωνιστική, την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Στις 24 Φεβρουαρίου όμως, άρπαξε την ευκαιρία για ένα θριαμβευτικό come-back, με νίκη επί του ισχυρού Ηρακλή (2-1).

 Ακολούθησε μια ήττα από τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο (3-0), αλλά στις 10 Μαρτίου μια νέα επιτυχία επί του ΠΑΟΚ (2-1) έδωσε περαιτέρω "φτερά" στους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Χατζάρα. Δυο συνεχόμενες εκτός έδρας ισοπαλίες (1-1 στο γήπεδο Νεάπολης με τον Ιωνικό και 0-0 στο στάδιο της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο) τόνωσαν περαιτέρω το ηθικό και παρά την ήττα (1-0) από τον ουραγό Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή στις 7 Απριλίου του 2002, αλλά και την συντριβή από τον ΠΑΟ με 4-1 στη Νίκαια την 24η ημέρα, έδιναν την ασφαλή προσδοκία της σωτηρίας. Στις 21 Απριλίου το Αιγάλεω ηττήθηκε και στο "Γεντί-Κουλέ" του Ηρακλείου από τον ΟΦΗ ύστερα από δραματικό ματς με 2-1, αλλά, επικρατώντας επί του Ακράτητου με το ίδιο σκορ στο "φινάλε" του πρωταθλήματος (Νίκαια, 8-5-2002) κέρδισε με πανηγυρικό τρόπο την παραμονή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...