Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Άρχισε το πρωτάθλημα!



(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Το πρωτάθλημα Νότου της Β΄Εθνικής (τελευταίο με ομίλους) ξεκίνησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου του 1982 και όλα τα στοιχεία που θα παραθέσω προέρχονται από το προσωπικό μου αρχείο εκείνης της εποχής. Ήταν η πρώτη περίοδος που αποφάσιζα να κρατήσω αναλυτικές σημειώσεις για τις ποδοσφαιρικές μας διοργανώσεις, αν και παρακολουθούσα ποδόσφαιρο από το 1977.

Στα δέκα ματς που έγιναν σημειώθηκαν συνολικά 24 γκολ. Το πρώτο γκολ της χρονιάς πέτυχε ο Τάσος Κοπανίδης του Διαγόρα Ρόδου, στη νίκη της ομάδας του "σμαραγδένιου νησιού" επί του Πανηλειακού με σκορ 2-0.

Εμείς υποδεχθήκαμε την Κόρινθο του Γιάννη Ζαφειρόπουλου (που στη συνέχεια ασθένησε και εγκατέλειψε για λόγους υγείας την ομάδα) με φιλοδοξία να πάρουμε τη νίκη, καθώς οι Πελοποννήσιοι είχαν κάνει ριζική ανανέωση. Περιμέναμε όλοι ότι ο Γιωργάκης ο Αθανασιάδης θα έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, όμως ο έμπειρος Δημήτρης Παπαϊωάννου (πρώην παίκτης μας) τον περιόρισε κατά πολύ. Με πρωταγωνιστή το Νίκο Κουρμπανά στην άμυνά τους, οι αντίπαλοί μας άντεξαν έως το 56ο λεπτό, όταν ο Βαγγέλης Σάμιος με σουτ από κοντά άνοιξε το σκορ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των οπαδών μας! Ωστόσο, έντεκα λεπτά αργότερα ο Πολυχρονόπουλος ισοφάρισε και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη. Μία αλλαγή πάντως, με την είσοδο του βετεράνου Κανέλλου (που όπως αποδείχθηκε δεν είχε θεωρημένο δελτίο υγείας) έδωσε το δικαίωμα στο Αιγάλεω να υποβάλει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή. Αυτή η ιστορία θα μετατρεπόταν σύντομα σε «σίριαλ» σχεδόν έως τη λήξη της αγωνιστικής χρονιάς.

Με νίκες στις έδρες τους-εκτός των Ροδίων- ξεκίνησαν τα Χανιά (2-1 την Ελευσίνα του Σάββα Παπάζογλου που είχε προηγηθεί με τον Δημήτρη Μπάρκογλου, πατέρα του μετέπειτα παίκτη μας Γιώργου Μπάρκογλου), ο Παναιγιάλειος (1-0 την ισχυρή Προοδευτική του αείμνηστου Παύλου Γρηγοριάδη), ο Παναιτωλικός (2-0 το Βύζαντα), ο Ηρόδοτος (1-0 τη Χαλκίδα), ο Ατρόμητος Πειραιά (2-1 τον Αχαρναϊκό του Ανδρέα Παπαεμμανουήλ) και ο νεοφώτιστος Αιολικός Μυτιλήνης που με δυο γκολ των Μανούσου και Μωραϊτη συνέτριψε με σκορ 5-1 τον Εθνικό Αστέρα, με όλα τα γκολ των γηπεδούχων να σημειώνονται στο β’ ημίχρονο μέσα σε 26 λεπτά, καθώς οι Καισαριανιώτες είχαν προηγηθεί στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Ισόπαλες με σκορ 1-1 τέλος, έληξαν οι αναμετρήσεις του Ατρομήτου Αθηνών με το Φωστήρα (στο κλασικό Αθηναϊκό ντέρμπι) και του Ιωνικού Νικαίας με την Αχαϊκή (στο γήπεδο Ταύρου).

(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...