Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Μεγάλο κέφι στην παρουσίαση του βιβλίου!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου "ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ" του συνδημότη μας, μελετητή και συγγραφέα κ. Παναγιώτη Χατζηαντώνογλου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάλεω "ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνης Παργανάς καλωσόρισε τους πολλούς ακροατές της εκδήλωσης, οι οποίοι για άλλη μια φορά γέμισαν τον οικείο χώρο και έδωσε το λόγο στους δυο ομιλητές, τη συγγραφέα κα Μαρία Βαμβακοπούλου και τον ίδιο τον κ. Χατζηαντώνογλου.

Η κα Βαμβακοπούλου έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνδεση του έργου με την πολιτιστική ιστορία και την αρχαία διαδρομή της πόλης μας, ως το σημερινό παρόν, προσθέτοντας με γλαφυρό τρόπο, τις δικές της αναμνήσεις και εμπειρίες.

Ο κ. Χατζηαντώνογλου από τη μεριά του, υπενθύμισε στους παριστάμενους τον τρόπο με τον οποίο συνέλαβε την αρχική ιδέα του πονήματός του, για το οποίο, όπως τόνισε, η διαδικασία συμπληρώματος είναι αέναη και διαρκής. Αναφέρθηκε επίσης, πολύ αναλυτικά στις περισσότερες από τις νέες προσθήκες τραγουδιών που περιλαμβάνονται σε αυτήν, την 7η κατά σειρά επανέκδοση.

Το "παρών" έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Κωνσταντίνος Δάλκος, ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων κ. Κυριάκος Μπατσάρας, η πρώην αντιδήμαρχος κα Χρυσή Κοπιτσή, ο πρώην δημ. σύμβουλος κ. Γιάννης Μάλτσιος, οι καθηγητές Ευαγγελία Αγαπητού και Άρης Χριστοφιλογιάννης, ο συγγραφέας Νίκος Νικολαΐδης, πολλά δραστήρια μέλη του Συλλόγου, όπως η κα Γωγώ Πούλου κ.α. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ακόμη ο συνθέτης και τραγουδιστής Γιώργος Βεντουζάς, που μένει μόνιμα στο Αιγάλεω, για τον οποίο ο κ. Χατζηαντώνογλου έκανε ιδιαίτερη μνεία.

Από αριστερά: Παναγιώτης Φιλόπουλος (κιθάρα), Μάρα
Καλοζούμη (φωνή) και Τάκης Κακλαμάνης (μπουζούκι)
(Φωτό: ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ)
Τη βραδιά έκλεισε ιδανικά η ορχήστρα του "ΡΕΜΠΕΤΟΚΑΦΕΝΕ", τα μέλη της οποίας, εντελώς αφιλοκερδώς,  εκτέλεσαν, συχνά και με τη συμμετοχή του κοινού, πολλά γνήσια ρεμπέτικα τραγούδια και καταχειρικροτήθηκαν από όλους, ανεβάζοντας το κέφι στο κατακόρυφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μία γυναίκα που πέτυχε τόσα πολλά!

  Η Nichelle Nickols (ως Nyota Uhura) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Κατά τη διάρκεια του τρίτου κύκλου της σειράς επιστημονικής φα...