Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Όταν ο Γιωργάκης πλήγωσε το Σίτι...

Ο Γιώργος Αθανασιάδης νικάει τον Στογιάνοβιτς,
για το "πικρό" 2-2 του γηπέδου Ταύρου
Έχουν περάσει σχεδόν 27 ολόκληρα χρόνια, κι όμως η ανάμνηση όσων παραβρέθηκαν σε εκείνο το αλησμόνητο ματς δεν σβήνεται. Το Αιγάλεω του Γιάννη Μαντζουράκη έδινε το μεγάλο αγώνα για την παραμονή στην Α΄ Εθνική κατηγορία, ήταν Κυριακή 30 Δεκεμβρίου του 1984 και η ομάδα καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ύστερα από 11 αγωνιστικές όπου δεν είχε ακόμη γευτεί το "νέκταρ" μιας νίκης. Η ευκαιρία παρουσιάσθηκε απλόχερα στο 12ο ματς, το οποίο ήταν με τον Απόλλωνα Αθηνών, τυπικά εκτός έδρας στο γήπεδο Ταύρου.
Έβρεχε καταρρακτωδώς, όμως 2.000 και πλέον Αιγαλιώτες οπαδοί κατέκλυσαν την έδρα του Φωστήρα. Φίλαθλοι της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" ελάχιστοι. Διαιτητής ο πειραιώτης Γιάννης Ιατρόπουλος και το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το "Σίτι" που ήταν ενισχυμένο με τους φρέσκους νεομετεγγραφέντες Παραπραστανίτη, Νίκιτς, Λάλλα κ.α.
Στο 5ο μόλις λεπτό ο "Τζώννυ" άνοιξε το σκορ εν μέσω αποθέωσης και στο 20ο ο Πηγαδίτης με πέναλτι (ανατροπή του Κλη από το μακαρίτη Αλέκο Παπαγεωργίου) πέτυχε το 0-2, προδιαγράφοντας έναν περηφανή θρίαμβο. Ο Νίκιτς έκανε ότι ήθελε την άμυνα των Απολλωνιστών, με το Φαμπιάτο να έχει ζαλιστεί και το ημίχρονο έκλεισε εν μέσω γενικής ευφορίας των κυανολεύκων.

Ωστόσο, στην επανάληψη όλα άλλαξαν. Ο διαιτητής Ιατρόπουλος (σαν κάποιος να του είχε τηλεφωνήσει στα αποδυτήρια όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από πολλούς φιλάθλους, λόγω της τότε κόντρας του Γ.Γ. Αθλητισμού Κίμωνα Κουλούρη με τον πρόεδρο του Αιγάλεω Βίκτωρα Μητρόπουλο ...) από ακριβοδίκαιος κριτής του α' 45λέπτου μετατράπηκε σε διώκτη της ομάδας στην επανάληψη και το άγχος άρχισε να διακατέχει παίκτες και φιλάθλους στην κερκίδα.
Παρόλο το κυνηγητό, η ομάδα κρατούσε γερά τα ηνία του αγώνα, ακόμη και μετά το 68ο λεπτό όταν η ομάδα του Γκερντ Πρόκοπ (επίσης συχωρεμένος πια) κατάφερε να μειώσει σε 1-2 από γκολ του Χρήστου Φίλτσου, μετέπειτα παίκτη του Αιγάλεω, με υπερπροσπάθεια πάνω στη γραμμή της εστίας του Στογιάνοβιτς.
Στο 83ο λεπτό ο διαιτητής υπέδειξε δεύτερο πέναλτι υπέρ του Αιγάλεω, αλλά ο διεθνής γκολκίπερ του Απόλλωνα και πρώην Αιγαλιώτης, Λευτέρης Πουπάκης, αυτή τη φορά "ψάρεψε" τον Πηγαδίτη και έδιωξε σε κόρνερ, αποσοβώντας το 1-3!
 Τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά, ώσπου φτάσαμε στο 93΄, τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων και ο αρμόδιος επόπτης που έλεγχε την περιοχή του Αιγάλεω άφησε το Γιώργο Αθανασιάδη που μέχρι και την προηγούμενη χρονιά έπαιξε στο "Σίτι" να ξεφύγει από καθαρή θέση οφ-σάϊντ, μαζί με 1-2 ακόμη συμπαίκτες του που επίσης δεν καλύπτονταν από κανένα αμυντικό!
Ο νεαρός εξτρέμ δεν άφησε το δώρο να πάει χαμένο, προχώρησε και πλάσσαρε με διαγώνιο σουτ το γιουγκοσλάβο πορτιέρο του Αιγάλεω (2-2), χαρίζοντας μια ανέλπιστη ισοπαλία στη νέα του ομάδα. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε και η ομάδα μας αναγκάσθηκε να περιμένει ως την επόμενη Κυριακή, προκειμένου να σημειώσει τελικά την πρώτη της επιτυχία, υποδεχόμενη τον Άρη στο δημοτικό στάδιο Αιγάλεω (1-0, με γκολ του Δαυΐδ Μαύρου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...