Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η ισοπαλία που έγινε νίκη!

Αιγάλεω 1982-83
Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1982 (ημέρα Τετάρτη) το Αιγάλεω υποδέχθηκε για την πρεμιέρα της περιόδου στο Νότο Β’ Εθνικής την Κόρινθο και υποχρεώθηκε σε αναπάντεχη ισοπαλία (1-1, το γκολ ο Βαγγέλης Σάμιος), όμως η αντικανονική συμμετοχή του παίκτη των φιλοξενούμενων Κανέλλου (που αγωνίσθηκε με αθεώρητο δελτίο ως αλλαγή στο παιχνίδι) χάρισε τελικά στην ομάδα της πόλης μας τους δύο βαθμούς της νίκης -μετά από αρκετούς μήνες- και παράλληλα το εισιτήριο της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία!

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό. Οι οπαδοί του Αιγάλεω περίμεναν μια άνετη επικράτηση, καθότι η Κόρινθος είχε πολλές ελλείψεις, αλλά διαψεύσθηκαν. Επιπλέον, ο πρώην Αιγαλιώτης Δημήτρης Παπαϊωάννου που είχε μόλις μεταγραφεί στην ομάδα του Ισθμού μαζί με το Μιχάλη Μυλωνά και το Σωτήρη Μαυρονάσιο, εξουδετέρωσε απόλυτα το Γιώργο Αθανασιάδη και ο Νίκος Κουρμπανάς δέσποζε στο κέντρο άμυνας των φιλοξενουμένων. Το "Σίτι" προηγήθηκε μεν με το Σάμιο, αλλά η Κόρινθος κατόρθωσε να ισοφαρίσει στα μέσα του β' ημιχρόνου με τον Πολυχρονόπουλο. Οι δυο προπονητές Ανδρέας Σταματιάδης και Γιάννης Ζαφειρόπουλος έδωσαν τη δική τους μάχη από τους πάγκους, αποδεικνύοντας τη μεγάλη τους εμπειρία.

Το Αιγάλεω είχε ξεκινήσει με ισοπαλία το τελευταίο πρωτάθλημα ομίλων στη Β΄ Εθνική, ωστόσο διάχυτη ήταν η αισιοδοξία στο φίλαθλο κόσμο της πόλης ότι η άνοδος στην Α΄ Εθνική δε θα ξέφευγε τελικά, όπως και έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μία γυναίκα που πέτυχε τόσα πολλά!

  Η Nichelle Nickols (ως Nyota Uhura) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Κατά τη διάρκεια του τρίτου κύκλου της σειράς επιστημονικής φα...