Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Έσπασε το απόστημα!...



Την πλήρη δικαίωση όσων από χρόνια διαμαρτύρονταν για την παρακμιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, συνιστούν οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στις συλλήψεις παραγόντων, προπονητών και διαφόρων στελεχών τα οποία ενέχονται σε σκάνδαλο μεγατόνων με στημένα αποτελέσματα αγώνων κυρίως του πρωταθλήματος της Football League.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι φυσικά πρωτόγνωρο. Ανέκαθεν στήνονταν παιχνίδια στην Ελλάδα, όλοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά ουδείς έπρατε τίποτε. Ένα καθεστώς προκλητικής ατιμωρησίας έχει απλωθεί πάνω από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, δηλητηριάζοντας το φίλαθλο ορίζοντα και απαξιώνοντας την αθλητική ιδέα. Και βέβαια, το "ΣΤΟΙΧΗΜΑ", με τον πακτωλό χρημάτων που εξασφαλίζει στους λωποδύτες του κυκλώματος αυτού, αποτέλεσε τον απαραίτητο μοχλό που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και που σήμερα έχει οδηγήσει σε πλήρη σήψη θεσμούς και διαδικασίες.




Ιδιαίτερα θλιβερή είναι η διαπίστωση για μας στο ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ, που έχουμε δώσει αγώνες για την απαγκίστρωση της αγαπημένης ομάδας της πόλης μας από τέτοιου είδους καταστάσεις (και ελπίζουμε να έχουμε συμβάλει στην διαφαινόμενη εξυγίανσή της της έπειτα από δεκαετίες διαφθοράς) όταν μεταξύ των εμπλεκομένων ονομάτων διαβάσαμε και εκείνο του παλαιού άσσου του "Σίτι" Νίκου Παντελή, σήμερα γνωστού προπονητή. Θυμόμαστε διάλογο που είχαμε μαζί του πριν από περίπου 25 χρόνια, όταν η ομάδα κατατρέχονταν από διαιτητικές αδικίες και οδηγήθηκε αύτανδρη στον υποβιβασμό. Φαινόταν να διαπνέεται από ιδεώδη και αγάπη για τον αθλητισμό, κάτι που αποδείκνυε από τον παθιασμένο τρόπο που αγωνιζόταν, την αυτοθυσία και τη μαχητικότητά του.

Δυστυχώς ο Νίκος Παντελής, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα, άλλαξε στη συνέχεια. Παρασύρθηκε από το κλίμα των καιρών και εισέδυσε σε έναν δρόμο που δεν ταιριάζει σε εργάτες του χώρου, όπως πιστεύουμε ότι ήταν ο ίδιος παλιά, αλλά ούτε σε παιδευτές που διαμορφώνουν την ψυχοσύνθεση και το χαρακτήρα νέων αθλητών.

Πραγματικά, πολύ κρίμα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...