Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Λευτέρης Καλογήρου: Δε φαντάζομαι το Αιγάλεω χωρίς τον κόσμο του!



Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη δέχθηκε να παραχωρήσει στο ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ ανδρών του Αιγάλεω Α.Ο. κ. Λευτέρης Καλογήρου (φωτό).

  • Λευτέρη πως θα χαρακτήριζες τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, είσαι ικανοποιημένος;


Ο δικός μου στόχος- που βέβαια πρέπει να συμβαδίζει απόλυτα με αυτόν της ομάδος- ήταν κάθε μέρα που περνάει να διαπιστώνω κι εγω και ο συνεργάτης μου Κ. Μπαστούνης την πρόοδο των νεαρών αθλητών του συλλόγου μεσα απο την καθημερινή προπόνηση.

Ως προς αυτό τον στόχο, είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Οι νεαροί αυτοί παίκτες εχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και μπορούν- αρκετά σύντομα- να οδηγήσουν το Αιγάλεω ακόμα ψηλότερα.


  • Πόσο εφικτός είναι ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία και γιατί όχι και εκείνος της ανόδου;
Παράλληλα με αυτό τον στόχο, πρέπει να πετύχουμε την παραμονή της ομάδας στην Β' εθνική, κάτι που δεν ειναι εύκολο, αν αναλογιστούμε οτι έχουμε την νεαρότερη ομάδα της κατηγορίας.


Με βάση τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, φαίνεται οτι θα τα καταφέρουμε αλλά το πρωτάθλημα εχει παρα πολύ δρόμο ακόμα!


  • Πιστεύεις ότι το επίπεδο των συλλόγων της Β' Εθνικής είναι υψηλό ή όχι;
Το επίπεδο των ομάδων είναι χειρότερο περασμένων χρόνων, το γεγονός ομως οτι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξυ των, κανει το πρωτάθλημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και ελκυστικό.



  • Πως βλέπεις τη συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου;
Δεν μπορώ να φανταστώ το Αιγάλεω (μπασκετ και ποδοσφαιρο) χωρις τον κόσμο του. Πραγματικά αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας!Οι φίλαθλοι του Αιγάλεω είνα κοντά στην ομάδα πολλά χρόνια τώρα και τους εχω ζήσει και ως αντίπαλους. Ευτυχώς φέτος τους ζώ ως συμπαραστάτες της ομάδας. Οταν η συμπαράσταση γίνεται με κόσμιο τρόπο, ο παίκτης το εισπράττει και ανταποδίδει, σε αντίθετη περίπτωση ανησυχεί και χάνει την συγκέντρωση του.

  • Θα ήθελες να μας περιγράψεις με δυο λέξεις τη συνεργασία σου με τον Κώστα Μπαστούνη;
Με τον Κώστα, γνωριστήκαμε και πρωτοσυνεργαστήκαμε στον Άλιμο το 2006. Απο τότε είμαστε "πάνω απο ολα" καλοί φίλοι. Τον θεωρώ "ανθρωπό μου" και αυτό τα λέει ολα.

  • Ποια είναι τα δικά σου όνειρα για το μέλλον;

Σε αυτά τα 20 και πλέον χρόνια, σαν προπονητής και έχοντας περάσει απο ολα τα επίπεδα (κατηγορίες και τις ηλικίες) είμαι πολύ χαρούμενος που τα όνειρα που έκανα ξεκινώντας, δεν είχαν έντονα χρώματα και δυνατά φώτα!


Πίστευα και πιστεύω οτι ο προπονητής- ο εκπαιδευτικός γενικότερα- πρέπει πάνω απο όλα να εμπνέει και να δημιουργεί όραμα. Αυτό ήθελα πάντα να κάνω θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις.

Ποιος είναι ο Λευτέρης Καλογήρου

  • Έπαιξε μπάσκετ στον Πανελλήνιο (1978- 83) και τον Τρίτωνα (1983- 84). Στην συνέχεια μετανάστευσε στην Ιταλία, οπου σπούδασε Φυσική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Λ' Άκουϊλα με κατεύθυνση την καλαθοσφαίριση.


  • Είναι μέλος του ΣΕΠΚ (έλληνες προπονητές) απο το 1989.

  • Ξεκίνησε την επαγγελματική του καρριέρα απο την Δ' ΕΣΚΑ με την ομάδα του Εθνικού Ελληνορώσων, οπου κέρδισε τρείς ανόδους (απο την ίδια φουρνιά παικτών αναδείχθηκε και ο Θ. Παπαλουκάς)

  • Παράλληλα ήταν βοηθός του Γ. Καλαφατάκη στους Αμπελόκηπους (Β'- Α2- Α1). Στην συνέχεια εργάσθηκε σαν πρώτος προπονητής στις ομάδες: Αθηναϊκος και Χολαργός( Α' ΕΣΚΑ) Αμπελόκηποι( Α2 ), Ηλυσιακός (Β' εθνική), ΑΓΟ Ρεθύμνου (Γ' εθνική), ΑΕ Ταύρου (δυο άνοδοι σε τρία χρόνια, απο Α' ΕΣΚΑ στην Β' εθνική),  Άλιμος (Β' εθνική) και Προοδευτική (Γ' εθνική). Επίσης, διετέλεσε προπονητής εφήβων και βοηθός του Λ. Σούμποτιτς στον Παναθηναϊκό ΑΟ. (1997-99).

  • Εχει εργαστεί και ως καθηγητής καλαθοσφαίρισης στο Κολλέγιο Αθλητικών Επιστημών. Αφιλοκερδώς συμμετείχε- ως ομιλητής- σε σεμινάρια προπονητικής,- ως γυμναστής- σε ευπαθείς ομάδες, - ως σχολιογράφος- στον έντυπο και ηλεκτρονικό αθλητικό Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...