Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Άτυχο το Αιγάλεω, 2-2 με τον Ηλυσιακό


Πολύτιμους βαθμούς στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει για τη σωτηρία του, έχασε το Αιγάλεω το οποίο παραχώρησε ισοπαλία (2-2) την Κυριακή στον Ηλυσιακό για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής.

Το συγκρότημα της πόλης μας ήταν εμφανώς ανώτερο του αντιπάλου του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά πότε η ατυχία, πότε τα δοκάρια (δυο στα τελευταία 20 λεπτά) του στέρησαν μια νίκη που τόσο ζητούσαν οι ποδοσφαιριστές του, αλλά και οι οπαδοί της ομάδας. Οι τελευταίοι, δημιούργησαν μια «εκρηκτική» ατμόσφαιρα στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» η οποία ωστόσο δε στάθηκε αρκετή για να κατακτηθούν οι τρεις πόντοι.

Αιφνιδίασε τους παίκτες του Θωμά Γράφα ο Ηλυσιακός και στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, που καθήλωσε ανεπίτρεπτα τους αιγαλεώτες αμυντικούς και το γκολκίπερ Σηφάκη που είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Η ομάδα του «Σίτι» δεν πτοήθηκε, και παρά την απουσία επτά βασικών παικτών (Τσιτσομήτσος, Τσαραούσης, Στριμένος, Υφαντής, Μπαντούνας, Π. Κωνσταντόπουλος, Ταμπάκης) ανέλαβε πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων και σύντομα έφθασε στην ισοφάριση (37ο λεπτό): Μετά από όμορφη ενέργεια του Παπουτσή από τα δεξιά, ο Κατσαρός έπιασε τεχνικό σουτ λίγο έξω απ’ την περιοχή και ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων έπεσε αποκρούοντας με υπερένταση. Η μπάλα όμως κύλησε αριστερά στον αμαρκάριστο Δουκάκη, που την έστειλε στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση (1-1).

Στην επανάληψη το Αιγάλεω ανέβασε κι άλλο την απόδοσή του με αποτέλεσμα να κλείσει τον Ηλυσιακό στα καρέ του. Η συνεχής πίεση που ασκήθηκε απέδωσε καρπούς στο 54’ όταν ο Κατσαρός ελίχθηκε έξυπνα μέσα στην περιοχή και ένας αμυντικός τον ανέτρεψε. Το πέναλτι το οποίο δόθηκε με καθυστέρηση λίγων δευτερολέπτων ανέλαβε να εκτελέσει ο Παπουτσής, που με δυνατό σουτ έδωσε πρωτοπορία στην ομάδα μας (2-1).

Ωστόσο σε μια ανύποπτη φάση και μια από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις που πραγματοποίησαν οι φιλοξενούμενοι, κατάφεραν να κερδίσουν με τη σειρά τους πέναλτι το οποίο επίσης μετέτρεψαν σε γκολ για το 2-2 (68’).
Το υπόλοιπο διάστημα κύλησε με καθολική υπεροχή του «Σίτι», αλλά παρά την υπερπροσπάθεια των παικτών, το τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Η πιο κλασσική ευκαιρία χάθηκε στο 87ο λεπτό, όταν ο Παπουτσής βρήκε με μια υπέροχη διαγώνια μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας το νεαρό Δουκάκη, που από πλάγια αριστερά έκανε το κοντινό πλασέ, όμως η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού κι απομακρύνθηκε. Προηγουμένως (78') την ίδια τύχη είχε μια ψηλοκρεμαστή σέντρα-σουτ του Τεγούση, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την κυανόλευκη φανέλα, δείχνοντας πολύ θετικά στοιχεία.

  • Αιγάλεω: Σηφάκης, Παπουτσής, Φούντας, Παπαδόπουλος, Τσιρογιάννης, Κ. Κωνσταντόπουλος, Δουκάκης, Καραγιάννης, Κατσαρός, Τεγούσης, Βουλομένος (88' Τουρκοχωρίτης).
Παρά την άτυχη έκβαση (που σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα του ομίλου δεν επέτρεψαν ακόμη στο Αιγάλεω να υπερκεράσει στη βαθμολογία τους υπόλοιπους διεκδικητές της παραμονής στην κατηγορία), ο φίλαθλος κόσμος του "Σίτι" δεν ανησυχεί. Αντιθέτως, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον πρόεδρο κ. Γιώργο Τριδήμα, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές, μέχρι την τελική δικαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...