Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Γιώργος Καφετζής: "Άγνωσται αι βουλαί των ηλιθίων"

(Συνέντευξη στο Νίκο Δ. - Θ. Νικολαΐδη)

Τα λέει, όπως πάντα, "έξω από τα δόντια" ! Ο επί σχεδόν μισό αιώνα Αιγαλιώτης δημοσιογράφος και πρώην ιδιοκτήτης - δημιουργός - εκδότης επί 37 ολόκληρα χρόνια της ιστορικής τοπικής (μηνιαίας) εφημερίδας "ΑΙΓΑΛΕΩ" και διαχειριστής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας "ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ" κ. Γιώργος Καφετζής, δέχτηκε ευγενικά να απαντήσει στις ερωτήσεις του "Αθλόμετρου" (το οποίο συνεχίζει, επιλεκτικά, την παρουσία του στο διαδίκτυο).

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τη δημοσιογραφία και σε ποια έντυπα ή/και ηλεκτρονικά και άλλα, πιθανώς, Μέσα;

49 χρόνια. Έντυπα: Ελεύθερον Βήμα Δυτικής Αττικής, Δυτική Αττική, Φωνή τών Προαστίων, Αιγάλεω, Year Book (Βιβλιο τής Χρονιάς), Διακοπές, Λεξικό τών Επαγγελμάτων. Ηλεκτρονικά: Αιγάλεω, doriforiki.forumgreek.com καθώς και άλλες 25 περίπου ιστοσελίδες, 3 κανάλια τηλεόρασης, pinterest.com, tumblr.com κ.ά.

Ποια χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά σου πιστεύεις ότι κληρονόμησες από τους γονείς σου;


Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας "ΑΙΓΑΛΕΩ"
που εξέδωσε ο Γ. Καφετζής

Την αγωνιστικότητα και την... τρέλα!


Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο και ποια είναι η γνώμη σου για το άθλημα αυτό καθαυτό, αλλά και για τον τρόπο που διεξάγεται παγκοσμίως;

Δεν ξέρω τι με ώθησε προς το ποδόσφαιρο, όπως παίζεται σήμερα το αποκαλώ σπρωξόσφαιρο και υπάρχουν επηρεασμοί παικτών και διαιτητών από το χρήμα.


Ποιον θεωρείς τον πιο επιτυχημένο Αιγαλιώτη σε οποιονδήποτε τομέα και γιατί;

Ο Γιάννης Μυστακόπουλος και ο Παναγιώτης Γκιμίσης στον τομέα «διατήρηση ελεύθερων χώρων στο Αιγάλεω». Έχω εντοπίσει και 7-8 διάνοιες, όπως τον Αλέξη Ζαχαρόπουλο, τον Δημήτρη Μπίρμπα, τον Σωτήρη Λουρίδα, τον κ. Μαρτίνο, τον Παντελή Χοροζίδη, ένα παιδί στα μαθηματικά στην Περγάμου που τώρα είναι σεφ κ.ά. Εσύ είσαι ο πρώτος στα βιβλία, μαζί με τον Μήτσογλου, τον Μπλάνα και τον Ασωνίτη και μια γυναίκα που δεν θυμάμαι το όνομά της. Από προπονητές τον Λάμπη Σεραφείδη και τον Σταύρο Μακρή που ευτυχώς δεν παρέμεινε στους εφήβους τού Αιγάλεω περισσότερο, και δεν έγινα ποδοσφαιριστής. Πάσα έκανα και μου έλεγε μπράβο, είχα βάλει κάποτε σε προπόνησή του 4 γκολ σε 5 λεπτά. Αλλά και ο Μήτσος Εξωμανίδης με είχε βάλει στην πρώτη ομάδα τών εφήβων, αλλά δεν απέδωσα τα αναμενόμενα. Θα μπορούσα να γράψω και για την εφημερίδα «Η πόλη μας» αλλά δεν είναι Αιγαλιώτες οι ιδιοκτήτες της. Επίσης ο Στέλιος Βασιλειάδης μάλλον είναι στον εκδοτικό χώρο δεύτερος, μετά από μένα (αστειεύομαι, έχει βγάλει 100 βιβλία, εγώ 7 αν δεν κάνω λάθος).


Αν ήσουν για μία μέρα δήμαρχος στην πόλη τι θα καταργούσες και τι θα επέτρεπες (που τώρα δεν επιτρέπεται/εφαρμόζεται);

Θα καταργούσα το πάρκινγκ και το διπλοπάρκινγκ στους κεντρικούς δρόμους. Θα επέτρεπα να γίνει έργο στην Ιερά οδό, στην πρώην βιομηχανική περιοχή, εκεί που πλημμυρίζει με μεγάλες βροχές. Θα μείωνα το ύψος τών κερκίδων στο «Μινωτής». Θα διαπλάτυνα το «Γιάννης Ρίτσος» ή θα έβρισκα άλλον μεγαλύτερο χώρο για αίθουσα εκδηλώσεων τού Δήμου.

Πως βλέπεις τη διεθνή κατάσταση τελευταία και πως την εγχώρια, οικονομική;


Η διεθνής κατάσταση είναι σχετικά καλή, η ελληνική είναι για κλωτσιές, αλλά έχουμε περάσει και χειρότερα.

Τι προβλέπεις για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, όποτε και εάν πραγματοποιηθούν;


Προβλέπω 5% για τον Βάρουφα, γιατί βλέπω ότι έχει ξεκάθαρες θέσεις, και αυτός και οι... υποτακτικοί του, και έχει πολύ νεαρόκοσμο. Ίσως υπάρξει και μια μικρή άνοδος στο ΚΚ. Στα ψηλά πατώματα, άγνωσται αι βουλαί τών... ηλιθίων (δηλαδή το ποιος θα κερδίσει ή με ποιους θα συνεργαστεί). Μάλλον το κλειδί είναι το ΚΚΕ που αν δεν συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως να συρρικνωθεί, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο, σ' αυτή την κ...χώρα.

Πως σου φάνηκε στο ξεκίνημά της η νέα εποχή της εφημερίδας "ΑΙΓΑΛΕΩ"; Ποια είναι η πρώτη σου εντύπωση;


Θέλει πολλές αλλαγές. Ίσως θα έπρεπε να μιμηθεί το φύλλο τής εφημερίδας, τού Φεβρουαρίου τού 1985.

Πότε θα παίξουμε μπάλα οι δυο μας;


Όταν μ' αφήσει το Ρηνάκι, που φοβάται τον κορωνοϊό πολύ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...