Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Σταμάτης Κουράσης: Ο «μάγκας» του Πειραιά, που ξετίναζε τα δίκτυα !

(Του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)

Ο Σταμάτης Κουράσης, βέρος Πειραιώτης και βετεράνος, σήμερα ποδοσφαιριστής, είναι μία ξεχωριστή μορφή στην αθλητική ιστορία της χώρας μας. Γεννημένος στη Νίκαια το 1955, γρήγορα ξεχώρισε για το πηγαίο ταλέντο του στο «τόπι». Από τα δέκα του χρόνια έως τα δεκαοκτώ ήταν αθλητής του Ολυμπιακού, φτάνοντας μάλιστα μέχρι την πρώτη ομάδα. Ταχύς ως ακραίος επιθετικός, τριπλέρ, με «φαρμακερό» σουτ και γρήγορες αντιδράσεις, πήρε το «βάπτισμα του πυρός» με τα χρώματα της ιστορικής Προοδευτικής στη Β΄ Εθνική κατηγορία κατά την τριετία  1974 – 1976. Ακολούθως αποκτήθηκε από τη Σπίθα Νικαίας και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Πειραιά. 

Με τη μπάλα και τους συμπαίκτες του στον Ατρόμητο Πειραιώς, τη δεκαετία του '80

(Φωτό: "Φίλοι Ατρόμητου Πειραιά"- Facebook Group)

Οι μεγάλες ικανότητές του κέντρισαν το ενδιαφέρον των παραγόντων του σπουδαίου Ατρομήτου Πειραιώς, ο οποίος και τον απέκτησε το καλοκαίρι του 1978. Με το συγκρότημα των Καμινίων διαπρέπει τα επόμενα 8 χρόνια, σκοράροντας «κατά ριπάς» σε Β΄, Γ’ Εθνική και Εθνικό Ερασιτεχνικό, όπου κυριολεκτικά άφησε εποχή.  Τη διετία 1986 - 1988 έπαιξε με το δημοφιλή Αργοναύτη Χατζηκυριάκειου στη Δ΄ Εθνική.


Ευγενής, πράος, ιπποτικός προς τους αντιπάλους και αγαπητός από συμπαίκτες και φίλαθλο κόσμο, αποτελεί ένα πρότυπο αθλητικής συμπεριφοράς που σπανίζει στις μέρες μας.

Μετά το πέρας της αγωνιστικής του σταδιοδρομίας,  που ήρθε σε ηλικία 38 ετών με τα χρώματα του Ερμή Νικαίας και για μία εξαετία άσκησε με συνέπεια το επάγγελμα του προπονητή, προσφέροντας έτσι στο άθλημα που αγάπησε τον πλούτο των αγωνιστικών του εμπειριών.

Του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...