Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Ιδανικό «ποδαρικό» του «Σίτι»!


Νίκησε 1-0 στην Καλαμάτα την τοπική ομάδα, στην «πρεμιέρα» του β΄γύρου της Β’  Εθνικής

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις τη νέα χρονιά το Αιγάλεω του Θωμά Γράφα, επικρατώντας μέσα στην Καλαμάτα με σκορ 1-0 επί της ομώνυμης ομάδας -που πλέον βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση- χάρις σε ένα υπέροχο σε εκτέλεση γκολ του ταλαντούχου Τσιλιγγίρη, με απευθείας φάουλ και το οποίο σημειώθηκε μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης του γηπέδου της Παραλίας.

Πανηγυρισμοί για το γκολ του Τσιλιγγίρη


Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, η εμπιστοσύνη που έδειξε η διοίκηση της ομάδας της πόλης μας στο πρόσωπο του προπονητή Θωμά Γράφα, παρά τις όποιες ανεπιτυχείς εμφανίσεις, φαίνεται πως αρχίζει να αποδίδει αγωνιστικούς καρπούς, προς όφελος του συλλόγου. Αλλά η χθεσινή επιτυχία των κυανολεύκων είναι πέρα από σημαντική βαθμολογικά, ιστορική για δύο ακόμη λόγους. Πρώτον διότι ήταν η πρώτη στα χρονικά νίκη του Αιγάλεω μέσα στο «άντρο» της χθεσινής του αντιπάλου, με την οποία έχει αναμετρηθεί και στις τρεις εθνικές κατηγορίες, αλλά και γιατί συνιστά το πρώτο νικηφόρο «ποδαρικό» (νέας ημερολογιακής χρονιάς) σε εκτός έδρας αγώνα του Αιγάλεω στη Β΄ Εθνική.

Εξηγούμαστε: Με την Καλαμάτα, το Αιγάλεω βρέθηκε συνολικά (μαζί με τη φετινή) 11 φορές αντιμέτωπο, κάνοντας αρχή από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα. Μέχρι χθες το απόγευμα το «Σίτι» δεν είχε καταφέρει να αποσπάσει τη νίκη μέσα στην Καλαμάτα, ούτε καν στην περίοδο της μεγάλης του ακμής (Α΄ Εθνική), ούτε μετέπειτα (σε Β΄ ή Γ’ Εθνική). Οι γηπεδούχοι της «Μαύρης Θύελλας», αγωνιζόμενοι στην έδρα τους, είχαν νικήσει 8 φορές (με μία από αυτές δίχως αγώνα, το 1993) ενώ 2 μόλις ματς τελείωσαν ισόπαλα (1-1 το 1976-77 για τη Β΄ Εθνική, όταν το Αιγάλεω πήρε τον τίτλο στο Νότιο Όμιλο και ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία και 0-0 το 1989-90 για το Νότιο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής. 

Θέλετε και τη διαφορά τερμάτων σε εκείνα τα προηγούμενα 10 παιχνίδια; Ιδού, είναι υπέρ της Καλαμάτας κι αυτή, μαζί με την παράδοση, με συνολικό σκορ 15-1 (!) και το μοναδικό -έως και χθες- γκολ του Αιγάλεω μέσα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα να έχει επιτευχθεί από τον -64χρονο σήμερα- πρώην επιθετικό Στέλιο Αναστασιάδη, στις 20 Φεβρουαρίου του 1977.

Αλλά και όσον αφορά στα αγωνιστικά «ποδαρικά» της ομάδας του Αιγάλεω, όταν έπαιζε στη Β’  Εθνική, η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη. Και ναι μεν -όσες φορές έτυχε αυτά τα -εναρκτήρια για τη νέα χρονιά- παιχνίδια πρωταθλήματος να δίνονταν στο γήπεδο του- το Αιγάλεω πάντα κέρδιζε [με εξαίρεση μία φορά που έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία  (0-0) με τον Πανσερραϊκό μπροστά σε 8.000 κόσμο την περίοδο 1999-00], ωστόσο μακριά από το «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» και σε 7 περιπτώσεις, δεν είχε καταφέρει να πάρει ούτε ισοπαλία (!) 
Μετρείστε τις  αλλεπάλληλες αποτυχίες από Θύελλα Πατρών (σεζόν 1964-65, όταν έχασε 2-1 με τον αείμνηστο Γιώργο Αδίκογλου να σκοράρει), Ρόδο (1975-76, ήττα με 2-0), Ηρόδοτο (1979-80, 3-0), Πανελευσινιακό (1981-82, 1-0), Χαλκίδα (1982-83, 3-0), Πανσερραϊκό (2000-01 στο γήπεδο της Ηράκλειας με 1-0) και με Καστοριά (2007-08, 1-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...