Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

2 Μαΐου 1919: Ένας αιώνας μνήμες!

Συμπληρώνεται σήμερα ένας ολόκληρος αιώνας από τη μέρα που ο ελληνικός στρατός -υλοποιώντας απόφαση της κυβέρνησης του Ελευθέριου Βενιζέλου και με την άδεια των συμμάχων- αποβιβάσθηκε στην παραλία της "νύμφης της Ιωνίας" Σμύρνης με σκοπό την προστασία του ελληνικού πληθυσμού της από τις αυθαιρεσίες των Τούρκων ατάκτων εθνικιστών αλλά και την επιβολή της Συνθήκης των Σεβρών.


Όσα ακολούθησαν -την ίδια εκείνη μέρα αλλά και τις επόμενες- αποτελούν προάγγελο για την αιματόβρεχτη συνέχεια και την οδυνηρή εκδίωξη του χριστιανικού στοιχείου από τη Μικρά Ασία. Με τη σκέψη μας πάντα στη μνήμη όλων των αθώων θυμάτων εκείνης της τραγωδίας, ας δώσουμε την υπόσχεση στον εαυτό μας να μην ξεχνάμε, αλλά να διδασκόμαστε από την ιστορία μας, προκειμένου να είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι για κάθε εξέλιξη, ευχάριστη ή δυσάρεστη, μέσα στον αέναο κύκλο της ζωής.

(Παραθέτουμε δημοσιεύματα από το ηλεκτρονικό αρχείο της εφημερίδας 'Έθνος", των φύλλων της 2ας & 3ης Μαΐου 1919)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...